Yenimahalle'de Dokuz Noktada Kurban Kesimine İzin Var - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Dokuz Noktada Kurban Kesimine İzin Var

Yenimahalle\'de Dokuz Noktada Kurban Kesimine İzin Var

Kurban bayramına sayılı günler kala kurban alımı ve kesimiyle ilgili telaş başladı.

15.09.2015 10:55

Kurban bayramına sayılı günler kala kurban alımı ve kesimiyle ilgili telaş başladı. Yenimahalle sınırları içinde vatandaşların rahatlıkla kurbanlıklarını alabilecekleri satış yerleri ve kesim alanları belirlenirken, ilçede cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurban kesimine izin verilmeyecek.

Yenimahalle Belediyesi Kurban bayramı hazırlıklarına devam ederken belediye zabıta ekipleri, kurban kesim noktaları konusunda vatandaşları uyardı. İlçede 9 noktada kurban kesimine izin verilirken vatandaşlar; Yakacık Kurban Kesim Yeri, Batıkent Andaç, Batıkent Ergazi, Serhat, Şentepe, Demetevler, Çamlıca, Turgut Özal ve Aşağı Yahyalar pazar yerlerinde kurban ibadetlerini yerine getirebilecek.

KURALLARA UYMAYANA CEZA VAR

Cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurban kesimine izin vermeyecek zabıta ekipleri, kurallara uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulayacak. Aynı zamanda özel mülk veya bahçesinde kurban kesecek vatandaşların da belediyeden izin alması gerekecek.

Kurban kesildikten sonra halk ve hayvan sağlığı için atıkların ve iç organların sokak ve caddelere bırakılmamasını isteyen belediye, bu atıkları hayvanların çıkaramayacağı şekilde çukura gömerek imha edilmesini istedi.

Vatandaşlar kurbanla ilgili talep ve şikayetlerini 0312 315 04 58 numaralı telefonlardan zabıta müdürlüğüne yapabilecekleri gibi mahallelerindeki zabıta karakollarına da müracaat edebilecekler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Dokuz Noktada Kurban Kesimine İzin Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement