Yenişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'den Kısa Kısa

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız, yeni kurulan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programına gelecek öğretim yılında 30 öğrenci alınacağını bildirdi.

26.03.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız, yeni kurulan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programına gelecek öğretim yılında 30 öğrenci alınacağını bildirdi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bölüm için iki öğretim görevlisi atandığını söyledi.

Programın ilçedeki havalimanına katkı sağlamasını dileyen Yıldız, "2015-2016 akademik yılında 30 öğrenci alacağız. Bu programda havacılık yer hizmetlerine tekniker yetiştireceğiz. Bu yeni bölümle program sayımız 11 oldu. Okulumuzda 830 öğrencimiz eğitim görüyor" diye konuştu.

Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Serdar da havacılığın dünyada yıldızı parlayan bir sektör olduğunu dile getirerek, "Bu program Yenişehir için son derece önemli. Şu an gerek kargo ve gerekse yolcu taşımacılığın da çok ciddi artışlar var ve yer hizmetleri son derece önem kazanıyor. Bunun için ara eleman yetiştirecek programımız çok önemli bir açığı kapatacaktır" dedi.

Öğretim Görevlisi Sıla Avdan ise programın Yenişehir için bir prestij olacağına işaret ederek, "Yenişehir Havalimanı'nın daha fonksiyonel hale gelmesine neden olacak bir program. Bu program sayesinde havalimanı bile daha çok dikkati çekecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Hastane personeli Arapça öğrendi

Yenişehir ilçesinde, Suriyeli sığınmacılarla iletişimde zorlanılması nedeniyle Devlet Hastanesi bünyesinde açılan kursu tamamlayan 25 çalışana belgeleri verildi.

Hastanede, 120 saatlik kursun ilk aşamasına katılanlara yönelik ikinci seviye kursu da açıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hastaneye gelen Suriyeli sığınmacılarla artık çok daha rahat iletişim kurulabiliyor" dedi.

Güzel ayrıca Osmanlıca kursunun da sürdüğünü anlatarak, buna öğretmen ve imamların da bulunduğu 20 kişinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement