Yerel Gazeteye İşyeri Ruhsatı Yok Diye 'Mühürleme' Tebligatı - Son Dakika
Güncel

Yerel Gazeteye İşyeri Ruhsatı Yok Diye 'Mühürleme' Tebligatı

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde 5 yıldan bu yana yayınlanan Çayırova Gazetesi'ne gelen zabıta ekipleri, 12 Mayıs'a kadar ruhsat alınmadığı takdirde işyerinin kapatılacağına ilişkin tebligatta bulundu.

10.05.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde 5 yıldan bu yana yayınlanan Çayırova Gazetesi'ne gelen zabıta ekipleri, 12 Mayıs'a kadar ruhsat alınmadığı takdirde işyerinin kapatılacağına ilişkin tebligatta bulundu. Gazete sahibi Ercan Kurt ise, 30 Mart seçimlerini kazanan Belediye Başkanı AK Partili Şevki Demirci'nin aleyhindeki haberler nedeniyle zabıta ekiplerini gönderdiğini öne sürdü.

Tutanakta, gazeteye ruhsat alması için 12 Mayıs 2014 tarihinde saat 16.00'ya kadar süre verildiği, süre bitiminde ruhsat alınmazsa mühürleme işlemi yapılacağı belirtildi. Gazete sahibi Ercan Kurt, bu gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Belediye başkanı aleyhinde haber yaptığımız için ruhsatı bahane ederek gazetemizin yayın hayatını durdurmaya çalışıyor. Belediye Başkanı Şevki Demirci'nin şahsı ile ilgili sorunumuz yok. Gazete olarak haber yapma ve halkı bilgilendirme hakkımızı kullanıyoruz. Sayın başkan ile ilgili iddiaları 30 Mart seçimleri öncesinde gündeme taşıdık. Bu süreçte bir açıklama yapmadı. Ardından başkanlık koltuğuna da oturduktan sonra hakkındaki sahte ikametgah adresi ve sahte diploma iddialarını gündemde tutmaya ve cevap istemeye devam ettik. Sayın başkan bu iddialara cevap vermek yerine 5 yıldan bu yana yayın hayatını devam ettiren gazetemize korsan gazete muamelesi yaparak zabıta ve kolluk kuvvetleri kanalıyla kapatmaya çalışıyor. Baskı ve yıldırma politikası uyguluyor. Çayırova yasal bir gazetedir. Vergisi ödemektedir. Su ve elektrik abonesidir. Belediyeye çevre temizlik vergisini de ödemektedir. Bunun neresi korsan? Çayırova yeni ilçe olduğu için iskan sorunları yaşanan bir bölgedir. Çayırova'da çok sayıda işyerinin ruhsatı yoktur."

Ercan Kurt, Çayırova gazetesini yayınlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BAŞKAN NE DİYOR?

Belediye Başkanı Şevki Demirci ise, hiç kimseye "Gidin şurayı kapatın" diye talimat vermediğini anlatırken, "Ben zaten böyle şeylerle uğraşmam. Kim ne yazarsa yazsın. Zabıta o gün sadece gazete için değil, diğer birçok işyeri için de zabıt tutmuş. Ben Pazartesi günü gereken açıklamayı yapacağım" dedi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yerel Gazeteye İşyeri Ruhsatı Yok Diye 'Mühürleme' Tebligatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, şehit aileleriyle iftar yaptı
    10:12 Kırklareli Valisi Birol Ekici, şehit aileleriyle iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, öğretmenevinde düzenlenen programda şehit aileleriyle iftar yaptı. Ekici, birlik ve hoşgörünün simgesi ramazan ayında kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Kırklareli'nde gıda işletmelerinde denetimler gerçekleştirildi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti.

  • İstanbul'da lüks otomobillerin konsollarını çalan 2 şüpheli gözaltına alındı
    10:11 İstanbul'da lüks otomobillerin konsollarını çalan 2 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ümraniye, Çekmeköy ve Esenler'deki otomobillerden hırsızlık yapıldığı ihbarları üzerine çalışma başlattı. Güvenlik kameraları incelenerek şüphelilerin kimlikleri tespit edildi ve Esenler'de yakalandılar. Şüphelilerin adliyeye sevk edildiği belirtildi.

  • Adana'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Sanığa Hapis Cezası
    10:11 Adana'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Sanığa Hapis Cezası

    Adana'nın Seyhan ilçesinde otomobilinde uyuşturucu sattığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis ve 25 bin lira adli para cezası verildi. Sanık, uyuşturucu ticareti yapmadığını öne sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu ancak mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi.

  • Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti
    10:10 Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti

    Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna Yardım Fonu'nun oluşturulmasını onaylayarak bu fona 5 milyar euro tahsis etti. Karar, AB Dışişleri Konseyi toplantısında alındı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne askeri ekipman ve eğitim yoluyla destek sağlanmasını amaçlıyor. AB, Rusya-Ukrayna çatışmasının başlamasından bu yana Ukrayna'ya 138 milyar eurodan fazla destek verdi veya taahhüt etti.

  • Kuşadası'nda jandarma ekipleri trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı
    10:10 Kuşadası'nda jandarma ekipleri trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde jandarma ekipleri, motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinlikte, koruma başlığı ve gözlüğü kullanımı, geçiş hakkı ve önceliği, sağa ve sola dönüş kuralları gibi temel trafik kuralları anlatıldı. Jandarma ekipleri, bilgilendirici broşürler dağıtarak vatandaşların trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesine katkı sağladı.

  • Elazığ'da Pikapın Otomobile Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    10:09 Elazığ'da Pikapın Otomobile Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Elazığ'ın Bosna Hersek Bulvarı'nda meydana gelen kazada, bir pikap sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek bir otomobile çarptı. Kazada 2 kişi yaralanırken otomobil sürücüsü sıkıştı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı
    10:09 Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı

    Erzurum'un Tortum ilçesinden kent merkezi yönüne hareket eden araç, Karagöbek Mahallesi civarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Nitelikli Yağma Operasyonunda 11 Şüpheli Gözaltına Alındı
    10:07 Tekirdağ'da Tefecilik ve Nitelikli Yağma Operasyonunda 11 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, tefecilik ve nitelikli yağma suçlarıyla ilgili 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda bir tabanca, bir pompalı tüfek, mermiler ve diğer suç unsurları ele geçirildi.

  • Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    10:06 Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

  • Sakarya'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    10:06 Sakarya'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Sakarya'nın Karasu ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda jandarma ekipleri tarafından 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda ise 675 gram sentetik uyuşturucu, 50 mililitre sıvı amfetamin, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet cep telefonu, 2 bin 305 dolar ve 26 bin 970 lira ele geçirildi.

  • Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu
    10:06 Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret eden Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti ve isteklerini dinledi.


Advertisement