Yerköy'de 7-19 Yaş Aile Eğitim Semineri Veriliyor - Son Dakika
Yerel

Yerköy'de 7-19 Yaş Aile Eğitim Semineri Veriliyor

Yerköy\'de 7-19 Yaş Aile Eğitim Semineri Veriliyor

Yerköy Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 7-19 yaş aile eğitimi seminer programı başladı.

10.04.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerköy Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 7-19 yaş aile eğitimi seminer programı başladı.

Yerköy Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bilgisayar odasında verilmeye başlanan eğitimde, 7-19 yaş arasında çocuğu olan ailelere, çocukları ile nasıl iletişim kurulması gerektiği konusunda bilgi veriliyor. Seminere konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman Rehber Öğretmen Seher Gökçe, 7-19 yaş arasında çocuğu olan ebeveynlerin veya bu çocukların bakımından bizzat sorumlu kişilerin çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak amacıyla bu semineri düzenlediklerini belirterek, "Ebeveynler çocuklarıyla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almaları için farkındalık oluşturmak ve ailelerin geleceğini daha sağlıklı şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF tarafından geliştirilmiş bir aile rehberliği programıdır" dedi.

7-19 eğitime başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların okul veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracaat yapabileceğini ifade eden Gökçe,"İlçemizde şu anda çalışan tüm rehber öğretmenler, velilere davetiyelerini göndermişler ve eğitimi başlatmışlardır. Eğitimde velilerimiz beceri kazanırlar: Çocuklarının gelişimsel özellikleri ve ihtiyaçlarından haberdar olurlar. İletişim becerilerini güçlendirirler. Ailece birlikte büyüyebilmenin önemini fark ederler. Hatalı anne-baba tutumlarını fark ederler ve doğru tutum ve davranışta bulunabilmeleri konusunda desteklenirler" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerköy'de 7-19 Yaş Aile Eğitim Semineri Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement