Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel Açıklaması

Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel Açıklaması

Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, ilk kullanımda dahi ölüme yol açabilen uyuşturucudan korunmanın da, kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

27.06.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, ilk kullanımda dahi ölüme yol açabilen uyuşturucudan korunmanın da, kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, merak, özenti, sınırlarını aşma çabası, duygusal boşluk içerisinde olan gençleri bekleyen en büyük tehlike uyuşturucu olduğunu kaydetti. Uyuşturucudan korunmak ve kurtulmanın mümkün olduğunu da anlatan Başkan Özöncel, "Özellikle son zamanlarda kullanımı giderek artan sentetik uyuşturucuların ilk kullanımı dahi ölüme yol açabiliyor. Vücudun hayati organlarının işlevini ortadan kaldıran uyuşturucu kullanan kişide fizyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda ciddi yıkımlar meydana getiriyor. Sorunları çözebilme veya unutma ya da daha iddialı olma gibi birçok psikolojik nedenleri altında barındıran uyuşturucu kullanımı kişiye çevresine oldukça zarar veriyor. Okullarda ve ulusal düzeyde bağımlılıklar hakkında bilinç oluşturmak amacıyla Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Adıyaman ilinde de yaygınlaşmaya başladı. Alanında uzman isimler tarafından tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına uygun içeriklerin geliştirilmesi ve bunların okullarda yaygınlaşmasıyla başlayan süreçte 28 bin rehber öğretmen yetiştirildi. Bu şekilde bağımlılıklar alanında koruyucu ve önleyici bilgilerle başta milyonlarca öğrenci olmak üzere tüm halk bilgilendirilmeye başlandı" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement