Yetimler, İhh'nın Pikniğinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Yetimler, İhh'nın Pikniğinde Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Pikniğe katılan yetimlerden detaylar Ailelere yemek ikramından detaylar İHH Siirt Derneği proje koordinatörü Yusuf Bilgen'in açıklamaları Yetimler, İHH'nın pikniğinde buluştu İHH Siirt derneği, "Yetim Gülerse Dünya Güler" projesiyle kentteki yetimleri piknikte buluşturdu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği'nin "Yetim Gülerse Dünya Güler" projesi kapsamında düzenlenen piknikte, şehirdeki yetimler bir araya geldi.

20.05.2016 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Pikniğe katılan yetimlerden detaylar

Ailelere yemek ikramından detaylar

İHH Siirt Derneği proje koordinatörü Yusuf Bilgen'in açıklamaları

Yetimler, İHH'nın pikniğinde buluştu

İHH Siirt derneği, "Yetim Gülerse Dünya Güler" projesiyle kentteki yetimleri piknikte buluşturdu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği'nin "Yetim Gülerse Dünya Güler" projesi kapsamında düzenlenen piknikte, şehirdeki yetimler bir araya geldi.

İHH Siirt Derneği proje koordinatörü Yusuf Bilgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH olarak kentteki yetimlere yönelik çeşitli organizasyonlar tertiplediklerini söyledi.

Yetimleri aileleriyle birlikte piknikte bir araya geldiklerini aktaran Proje Koordinatörü Bilgen, "SODES kapsamında gerçekleştirdiğimiz 'Yetim Gülerse Dünya Güler' projesiyle yetim kardeşlerimizle piknikte buluştuk. Pikniğimizde 120 yetim çocuğumuz ailesiyle birlikte katıldı. Bizim burada amaçladığımız, yetim ailelerimizin babadan yoksun olarak büyümüş kardeşlerimizi bir nebze olsun o yokluğu gidermek, o yokluk hissinin onlarda bıraktığı acıyı hafifletmek. İnşallah bunda da başarılı olmuşuzdur. Ailelere yemek ikramımız oldu, kardeşlerimizle çeşitli oyunlarımız oldu. Çuval oyunları, ip çekme gibi çocukları eğlendirecek farklı oyunlar tertip ettik" dedi.

İHH Siirt derneği olarak Siirt'te 550 yetime hayırseverlerin yardımlarıyla maddi destekte bulunduklarını belirten Bilgen, şöyle konuştu:

"Yetimlere yönelik kurslarımız ayrıca çeşitli kursalımız oluyor. Bilgisayar, ney, futbol ve masa tenisi kursu gibi etkinliklerimiz oldu. Yine annelere yönelik sohbetlerimiz oluyor, onları bilinçlendirmeye yönelik çeşitli çalışmalarımız oluyor. Onların sürekli güvenli olarak kullanabileceği iyi bir ortam sağladık. Burada kardeşlerimizin dış ortamdaki kötülüklerden muhafaza etmeyi düşünüyoruz. Onların her zaman gelip gidebilecekleri bir ortam oluşturduk. Geri dönüşler çok olumlu, kardeşlerimizin yüzlerini güldürmemiz bile bize yetiyor ve artıyor. Tabi ki biz bununla yetinmiyoruz, devam ediyoruz. Sürekli olarak yeni projeler geliştirmeye çalışıyoruz, İnşallah ta amacımıza ulaşacağız."

Başur mesire alanında gerçekleştirilen etkinlik, sunulan ikramlardan sonra çocuklarla oynanan oyunların ardından sona erdi.

Yetimler, İhh\'nın Pikniğinde Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yetimler, İhh'nın Pikniğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement