Ygs'de Türkiye 9'uncusu Malatya'dan Çıktı - Son Dakika
Yerel

Ygs'de Türkiye 9'uncusu Malatya'dan Çıktı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, Malatya Hügem-Fem Dershaneleri öğrencisi Oğuzhan Uğur, Türkiye 9'uncusu oldu.

02.04.2013 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, Malatya Hügem-Fem Dershaneleri öğrencisi Oğuzhan Uğur, Türkiye 9'uncusu oldu.

Hügem-Fem Dershaneleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan dershane Genel Müdürü Ergün Anıl, YGS'de Türkiye geneli ilk 10'da bir, ilk 100'de 4 öğrenciyle yer alarak 14 derece elde ettiklerini bildirdi.

Dershane olarak 1991 yılında bu yana faaliyet gösterdiklerini anlatan Anıl, önceki yıllarda olduğu gibi Malatya'ya Türkiye dereceleri kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sınav sonuçlarına göre dershane olarak hem kitlesel hem de bireysel anlamda önemli dereceler elde ettiklerini ifade eden Anıl, "YGS sonuçları dershanelerimizin başarılarının tesadüfi olmadığını göstermiştir. Öğrencilerimiz bütün puan türlerinde Malatya birincisi olması başarılarımızın artarak devam ettiğinin göstergesidir" dedi.

Öğrencileri olan Oğuzhan Uğur'un YGS-3, 4, 5 ve 6 puan türlerinde Malatya birincisi, YGS-5 puan türünde Türkiye 9'uncusu olduğunu kaydeden Anıl, öğrencileri Merve Tan'ın da YGS-1 ve 2 puan türlerinde Malatya birincisi, YGS-1'de Türkiye 28'incisi olduğunu belirtti.

Tarık Atay'ın YGS-2 Malatya ikinciliği, Türkiye 56'ncılığı, Furkan Kılıç'ın da YGS-4 Malatya ikinciliği, Türkiye 76'ncılığı derecelerini elde ettiklerini kaydeden Anıl, başarının ortaya çıkmasında öğrencilerin disiplinli çalışması, öğretmenlerinin özverili gayretleri, velilerin desteklerinin etkili olduğunu vurgulayarak, "Önümüzde önemli bir sınav olan LYS bulunmakta. YGS'nin toplam puana etkisinin yüzde 28 düzeyinde olduğu göz önünde bulundurulunca bütün öğrencilerimizin temposunu artırarak çalışmaya devam etmeleri gerekiyor" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ygs'de Türkiye 9'uncusu Malatya'dan Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement