Yığılca Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Bölge 3. Oldu - Son Dakika
Yerel

Yığılca Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Bölge 3. Oldu

Yığılca Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Bölge 3. Oldu

Yığılca Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Arapça Çocuk Şarkıları dalında Bölge 3. Oldular.

27.05.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yığılca Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Arapça Çocuk Şarkıları dalında Bölge 3. Oldular.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Türkiye'de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmayı amaç edinerek "Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri" kapsamında Arapça Yarışmaları yapıldı. İmam Hatip liseleri ve ortaokulları arasında yapılan ve bu yıl altıncısı düzenlenen Arapça Yarışmaları'na, Yığılca Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesinde bulunan Yığılca İmam-Hatip Ortaokulu da bu sene ilk kez katıldı. 12 öğrenciyle "Arapça Çocuk Şarkıları" dalında yarışmaya katılan Yığılca İmam-Hatip Ortaokulu, Düzce il 1.si seçildi. Sonrasında yarışmanın ikinci aşaması olan Türkiye geneli 9. bölge elemelerine katıldılar. Bu elemelerde 8 büyük il arasında yapılan değerlendirmede Yığılca İmam-Hatip Ortaokulu Türkiye geneli 9. Bölge üçüncüsü olarak dereceye girdi.

Elde edilen bu başarıdan dolayı ilçe Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, başarılarından dolayı, yarışmaya katılan öğrencileri, yarışma koordinatör öğretmen Merve Gezici ve okul müdürü Yusuf Demirci'yi kutlayarak başarılarının devamını dilediler.

Arapça şarkı yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve öğretmenler Kaymakam Mehmet Özcan'ı makamında ziyaret ettiler. Anadolu İmam Hatip Lisesi idarecileri ve öğrencileri Kaymakama onlara verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ilettiler. Kaymakam Mehmet Özcan öğrencileri ve öğretmenleri bu başarılarından dolayı kutlayarak başarılarının her zaman devamını diledi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yığılca Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Bölge 3. Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement