Yıkım Kesintisi Yapılmaması İçin Adliye ve Valiliğe Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Yıkım Kesintisi Yapılmaması İçin Adliye ve Valiliğe Yürüdüler

Yıkım Kesintisi Yapılmaması İçin Adliye ve Valiliğe Yürüdüler

Zonguldak'ta, tünel inşaatı kapsamında yıkım kararı alınan evlerde oturanlar, evlerini kendileri yıktıkları için ödenen kamulaştırma bedelinde yüzde 30 kesinti yapılacağını öğrenince, Adliye ve Valiliğe yürüdü.

10.04.2015 18:22

Zonguldak'ta, tünel inşaatı kapsamında yıkım kararı alınan evlerde oturanlar, evlerini kendileri yıktıkları için ödenen kamulaştırma bedelinde yüzde 30 kesinti yapılacağını öğrenince, Adliye ve Valiliğe yürüdü. Vali Yardımcısı Ahmet Malikoğlu'nun, 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanı ile görüşmesi sonucunda kesinti yapılmaması kararlaştırıldı. Aileler, Valilik önünde çiftetelli oynayarak kutlama yaptı.

Şehir merkezindeki trafik yükünü azaltmak amacıyla Mithatpaşa ve Bağlık Mahalleleri arasında yapımı devam eden bin 530 metre uzunluğundaki Mithatpaşa-2 Tüneli'nin Mithatpaşa Mahallesi'ndeki çıkış noktasında oturan Romanlar, kamulaştırma bedeli karşılığında evlerini yıkmaya başladı. Bazıları evlerini yıkan, bazıları ise yıkım aşamasında olan aileleler, evlerini kendileri yıktıkları için kamulaştırma bedelinin içinde olan yüzde 30'luk yıkım bedelinin 'müteahhitlik hizmeti' adı altında kesileceğini öğrenince tepki gösterdi. 50 kişilik grup adliyeye giderek kamulaştırma bedellerinin tespit edildiği 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi Kalemi'nde itirazda bulundu.

VALİLİK BİNASINA GİRMEK İSTEDİLER

Kalabalık, adliyedeki görevlilerin yönlendirmesi üzerine bu kez sloganlarla Valilik binasına yürüdü. 'Vali istifa' sloganlarıyla içeriye girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis ve kalabalık arasında tartışma yaşanırken, Vali Yardımcısı Ahmet Malikoğlu geldi. Yıkım bedelinin kesilmesine karşı çıkan grup, Vali Yardımcısı Malikoğlu'ndan sorunun çözülmesini istedi. Vali Yardımcısı Malikoğlu, kalabalığı tekrar Adliye'ye gönderirken, kendisi de giderek 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanı ile görüştü.

VALİ YARDIMCISI ÇÖZDÜ

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Malikoğlu, yanlış anlaşılma ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir sorun olduğunu ve herhangi bir kesinti yapılmayacağını söyledi. Malikoğlu, "Yüzde 30 gibi bir yıkım bedelinin müteahhitlik hizmeti olarak kesilmesi gerektiği konusu vardı. Biz vatandaşlarımızın yanında olarak buna itiraz ettik. Geldik baktık ve bu sorun çözüldü. Yüzde 30'ların vatandaşlara ödenmesinde sakınca bulmadık. Hak yerini buldu. Vatandaşlarımız gönül huzuru içinde yeni evlerini alıp inşallah oturacaklar" dedi.

VALİ'YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Adliye önündeki çay bahçesinde ailelerle çay içen Malikoğlu, istifa sloganlarının hoş olmadığını ve Valiliğe tekrar giderek Vali Ali Kaban'a teşekkür etmelerini istedi. Aileler de, 'Vali teşekkür' sloganlarıyla tekrar Valilik önüne yürüdü. 'Vali balkona' diye bağıran kalabalık, toplantı salonuna alındı. Aileler, salona gelen Vali Ali Kaban'a teşekkür etti. Vali Kaban ise, 'Hangisine inanayım:  Vali istifaya mı, Vali teşekküre mi? İstifa etmeyeyim de mi?" dedi. Aileler de "Sen bizim başımızın tacısın" diyerek karşılık verdi. Vali Kaban ile çay içerek bir süre sohbet eden aileler daha sonra Valilik'ten ayrıldı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıkım Kesintisi Yapılmaması İçin Adliye ve Valiliğe Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement