Yıldırım'da Maneviyat Dolu Şiir Gecesi - Son Dakika
Güncel

Yıldırım'da Maneviyat Dolu Şiir Gecesi

Yıldırım\'da Maneviyat Dolu Şiir Gecesi

Ramazan ayının manevi iklimini ünlü isimleri ilçe sakinleriyle buluşturarak yaşatan Yıldırım Belediyesi'nin konuğu, şiirleriyle gönülleri titreten Şair Dursun Ali Erzincanlı oldu.

22.06.2016 15:48  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali'nin katılımı ile Cazibe Merkezi'nde gerçekleştirilen şiir gecesine Yıldırımlılar yoğun ilgi gösterdi. Semazen gösterisi ile başlayan programda ünlü şiir üstadı Dursun Ali Erzincanlı, seslendirdiği mısralarla ilçe sakinlerine duygu dolu anlar yaşattı. Özellikle Hazreti Muhammed'in hayatı hakkında anlattığı hikâyeler ve okuduğu şiirlerle büyük beğeni toplayan Erzincanlı, katılımcılar tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Ünlü şair, böylesine coşkulu bir ortamda Ramazan atmosferini Yıldırım'ın değerli insanlarıyla paylaşma imkânı sunan Başkan İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür etti.

'MANEVİ DEĞERLER YILDIRIM'DA YAŞATILIYOR'

Ramazan'ın maneviyatını düzenledikleri etkinliklerle ilçe sakinlerine yaşatmayı amaçladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bu kutsal ayda ibadetlerimizi gerçekleştirmenin yanında değerlerimizi ve kültürümüzü muhafaza edecek etkinlikler de düzenliyoruz. Çünkü hayatın akışı içerisinde inançlarımızı, kültürümüzü ve değerlerimizi bizden sonraki kuşaklara aktaracak imkânlar oluşturmamız gerekmektedir. Bizler de düzenlediğimiz etkinliklerle yardımlaşmayı, dayanışmayı ve paylaşmayı, kadim medeniyetimizden devraldığımız emanetle yarınları inşa edecek olan gelecek nesillere aktarıyoruz. Geleceğin Yıldırım'ını oluşturmak için kendimizi adayarak çalışırken, değerlerimizi el ele verip birlikte taşımak ve muhafaza etmek adına yoğun katılım gösterdiğiniz böylesine güzel etkinliklerde bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

'RAMAZAN İKLİMİNDE GÖNÜL BİRLİĞİ KURULUYOR'

Ramazan etkinliklerine çocukların ve gençlerin katılımını önemsediklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Çocuklarımızın, internetin sanal dünyasından ve sosyal medyadan biraz daha uzak durarak manevi değerlerimizi benimseyen bireyler olarak yetişmeleri geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Bu anlamda Ramazan ayı da ailelerin aynı sofrayı paylaşmaları, dededen toruna herkesin aynı iklimi yaşaması ve gönül birliğinin sağlanması adına büyük anlam taşıyor. Bizler de ilçemizde düzenlediğimiz kültürel ve sanatsal etkinliklerle değerlerimizi yaşatmayı amaçlıyoruz. Yıldırım'daki doğal güzelliklerimiz, tarihi birikimimiz, kültürel çeşitliliğimiz ve insani değerlerimiz bizi diğer şehirlerden bir adım önde kılıyor. Değerli Sanatçımız Dursun Ali Erzincanlı'ya şiirleriyle bizlere unutulmaz bir manevi atmosfer yaşattığı için teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimin birlikte idrak edeceğimiz Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularla kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım'da Maneviyat Dolu Şiir Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement