Yılmaz: "Bölgede Ticaret Lokomotifi Olmak İstiyoruz" - Son Dakika
Yerel

Yılmaz: "Bölgede Ticaret Lokomotifi Olmak İstiyoruz"

Yılmaz: "Bölgede Ticaret Lokomotifi Olmak İstiyoruz"

Sur'daki toptancı esnafları tarafından kurulan Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER)'in 1. Olağanüstü Genel kurulu düzenlendi.

23.08.2016 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde yaşanan olaylardan dolayı mağdur edilen toptancı esnafların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla 18 Nisan 2016 yılında kurulan Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER)'in 1. Olağanüstü Genel kurulu düzenlendi. Çok sayıda toptancı esnafı üyenin katıldığı kongreye tek liste halinde gidildi.

"YILMADIK, YILMAYACAĞIZ"

4 aylık çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen SİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şükran Yılmaz, Yola çıkış amaçlarının Diyarbakır'da yaşanan malum olaylar neticesinde mağdur edilen toptancı esnafları birleştirmekle işe koyulduklarını ifade ederek, "Bakara süresinin 216 ayetinde 'sizin hayır bildiklerinizde şer, şer gördüklerinizde hayır vardır. Allah bilir ve siz bilemezsiniz' ayeti kerimeyi kendimize ilke edindik. Ve Sur esnafının sesi olmaya karar verdik. Önümüze birçok engel çıktı. Başaramazsınız diyen, alay edenler hatta muhalif olanlarda çıktı. Ancak sizlerin varlığını yanımızda his ettikçe yılmadan çalıştık, çabaladık ve bir çok derneğin 5-6 yılda yapamadığını 4 ayda gerçekleştirdik. Kendimize bir söz verdik; yılmadık, yılmayacağız" dedi.

"BU BİR EKİP İŞİDİR"

Yapacağı çalışmaların, hazırlayacakları projelerin bir ekip işi olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Sizlerin birlik ve beraberliğiyle biz varız. Beraber çıktığımız bu uzun ve çileli bir yolda sizlerin varlığı bizlere güç ve kuvvet verecektir. Diyar-ı Bekir esnafımızın birlikteliğini sağlayan, kardeşliğimizi pekiştiren Diyarbakır'da kalkınma hamlesi oluşturacak, , işsizliği azaltacak, iş, aş imkanları sağlayacak, bölgede ticaretin lokomotifi ve kalbi olmak istiyoruz. Sizinle birlikte çalışmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyorum" diye konuştu.

Yapılan genel kurul sonrası 145 delegenin oy kullandığı seçimde mevcut Başkan Şükran Yılmaz, oyların tümümü alarak, yeniden başkan seçildi. Kongrede yapılan tüzük değişikliği sonrası Başkan Yılmaz, bu görevi 4 yıl boyunca yapacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yılmaz: 'Bölgede Ticaret Lokomotifi Olmak İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement