Yılmaz Güney'i Anma Etkinliğinde "İstiklal Marşı" Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Yılmaz Güney'i Anma Etkinliğinde "İstiklal Marşı" Gerginliği

Yılmaz Güney\'i Anma Etkinliğinde "İstiklal Marşı" Gerginliği

Yılmaz Güney'in 30. ölüm yıldönümünde Adana'da düzenlenen anma etkinliğinde İstiklal Marşı okunurken bir kişinin ayağa kalkmaması gerginliğe neden oldu.

10.09.2014 00:08  Güncelleme: 00:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilçam'ın usta oyuncularından yönetmen Yılmaz Güney'in 30. ölüm yıldönümünde Adana'da düzenlenen anma etkinliğinde İstiklal Marşı okunurken bir kişinin ayağa kalkmaması gerginliğe neden oldu. Grupların karşıt sloganlar atmasıyla alevlenen gerginlik, tarafların alanı terk etmesiyle son buldu.

ZABITA ARAÇLARINDA AHMET KAYA ŞARKILARI ÇALDI

Türk Sineması'na uzun yıllar emek vermiş Adanalı aktör ve yönetmen Yılmaz Güney, ölümünün 30. yıldönümünde ilk defa memleketi Adana'da düzenlenen geniş çaplı bir etkinlikle anıldı. Çukurova Belediyesi'nin organize ettiği etkinlik, Kenan Evren Bulvarı'ndaki Kapalı Semt Pazarı önünde toplanan grubun, Yılmaz Güney'in kızkardeşi Güzide Pütün Sayıl ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin eşliğinde Doğal Park'a doğru yürüyüşüyle başladı. Yılmaz Güney anısına düzenlenen dövizler ve resimler taşıyan grup, ellerinde meşalelerle çeşitli sloganlar atarak yürürken, Çukurova Belediyesi Zabıtası araçları da eskortluk yaparak Ahmet Kaya şarkıları çaldı. Grubun Doğal Park Amfi Tiyatrosu'na ulaşan grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.

İSTİKLAL MARŞI GERGİNLİĞİ

İstiklal Marşı okunması sırasında bir kişinin ayağa kalkıp marşa eşlik etmemesi üzerine ortam gerildi. Bu sırada bazı vatandaşların "Biz sosyal demokratız, isteyen ayağa kalkar okur, isteyen okumaz" demesine rağmen yatışmayan ortam, Soner Çetin'in sözlü olarak araya girmesiyle yatıştı. Daha sonra, kalabalık gruptan "Kahrolsun faşist Kemalizm diktatörlüğü" sloganı yükseldi. Bunun üzerine karşıt görüşlüler "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine taraflardan bazıları etkinlik alanını terk etti.

Gerginliğin yatışmasıyla birlikte etkinliğe devam edilirken, Yılmaz Güney'in görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Başkan Soner Çetin, etkinliğin her yıl genişleyerek süreceğini aktardı.

KIZ KARDEŞİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Programın sonunda, Adanalı sanatçılar Levent Özdilek, Murat Kekilli ve Abdurrahman Keskiner'e plaket verildi. Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün Sayıl ise anma etkinliğinde yoğun katkıları olan Soner Çetin'e plaket verdi. Pütün, "Çok doluyum. Sevgili Adanalılar sizleri burada görmek, hepinizin gözlerinde Yılmaz Güney'i görüyorum. Bugün yas değil, bugün ağlamıyoruz, bugün Yılmaz Güney'i tekrar tekrar yüreğimizde taşıyoruz, yaşayacağız, yaşatacağız. Yolu, yolumuzdur. Yılmaz Güney ölümsüzdür" diyerek duygularını dile getirdi.

Adanalı ünlü tiyatro sanatkarı Ercan Kont ise Aşık Veysel'in "Dostlar beni hatırlasın" şiirini okuyarak programı sonlandırdı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yılmaz Güney'i Anma Etkinliğinde 'İstiklal Marşı' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • mehmet: yılmaz güney bildigim kadar siverik lidir adana da nerden çıktı, ayrıca özgür ülke degilmi bura isteyen kalkar isteyen kalmaz 10 5 Yanıtla
  • ölümsüz: yılmaz güney ölmedi adanada bir sahil kasabasında yaşıyor hala. . . 3 11 Yanıtla
  • L: Ne olmus Anlamadim ki 0 6 Yanıtla
  • LAMBAYA PÜF DE: TAM OLARAK UYGARLAŞMAMIŞ İNSANLAR KORKUYLA KONTROL EDİLİR İYİ NİYET DEMOKRASİ İNSAN HAKKI ONLARIN GÖZÜNDE TESLİMİYET BAYRAĞIDIR BAYRAĞINIDA YIRTAR MİLLİ MARŞİNIDA TAKMAZ 3 3 Yanıtla
  • a.öz: acaba bu arkadaş almanyada yada başka ülkede olsa milli marşları çalınsa ayaga kalmazmı?kesin kalkardı bu törende istiklal marşınının okunmasınıda anlamadı. adam bir ülkenin milli marşında kalmayıp ben hıyarım diyorsa ne yapılır ki!kendince adamlık yaptıgını sanmış 1 2 Yanıtla
  • pas: bazıları gidiyor ama neye gidiyor onu bile bilmiyor yılmaz güney neyi savunuyor onu bilmeden çıkıp gitmiş işte 0 0 Yanıtla

Advertisement