Yol Güvenliği İçin İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Yol Güvenliği İçin İşbirliği

Türk Kızılayı İle Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nden "GÜÇLÜ Yasa" Mücadelesi

14.02.2015 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl ölümlü binlerce trafik kazasının meydana geldiği ülkemizde, can kayıpları ve yaralanmaları en aza indirmek için mücadele veren Kurumlardan biri olan Türk Kızılayı, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun emniyet kemeri ile ilgili yürürlükteki 78. Maddesinin Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun olarak değiştirilmesi için yürüttüğü "Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi"ne tüm hızıyla devam ediyor.

Proje kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ve milletvekilleriyle görüşerek emniyet kemerine ilişkin yasanın güçlendirilmesi için karar alıcıları harekete geçirmeye ve kamuoyu oluşturmaya çalışan Türk Kızılayı, bu defa Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile İstanbul Galata Köprüsü'nde ortak basın açıklaması yaparak karar alıcılara ve kamuoyuna mesaj verecek.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş ve Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya'nın basın açıklamalarından sonra emniyet kemeri kullanmaması nedeni ile omurilik felci olan tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımızın katılımı ile araçlarda emniyet kemeri ve çocuk koltuğu kontrolü yapılacak.

Emniyet kemeri ve çocuk koltuğunun yasada açıkça ifade edilmesi, cezaların caydırıcı hale gelmesi ve emniyet kemeri susturucu aparatı kullanımının yasaklanması konusunda kanun değişikliği için yasa yapıcıların dikkati çekilecek, ayrıca imza kampanyası başlatılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yol Güvenliği İçin İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement