Yolcu Taşıma Cinayetinde Minibüsçüye 4 Yıl 11 Ay Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Yolcu Taşıma Cinayetinde Minibüsçüye 4 Yıl 11 Ay Hapis Cezası

Yolcu Taşıma Cinayetinde Minibüsçüye 4 Yıl 11 Ay Hapis Cezası

Kastamonu'da, yolcu tartışmasında bıçakla üzerine gelen komşusu 62 yaşındaki Hayati Gömeçci'yi tabanca ile öldüren minibüs sürücüsü 51 yaşındaki Tahir Soytürk'e, korku ve telaş içinde eylemini gerçekleştirse de meşru savunmada sınırı aştığı gerekçesiyle 4 yıl 11 ay hapis verildi.

22.06.2016 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da, yolcu tartışmasında bıçakla üzerine gelen komşusu 62 yaşındaki Hayati Gömeçci'yi tabanca ile öldüren minibüs sürücüsü 51 yaşındaki Tahir Soytürk'e, korku ve telaş içinde eylemini gerçekleştirse de meşru savunmada sınırı aştığı gerekçesiyle 4 yıl 11 ay hapis verildi. Sanık tahliye edildi.

Geçen 16 Ocak'ta meydana gelen olayda Yukarı Kuyucak Köyü'nde oturan Tahir Soytürk ve Hayati Gömeçci'nin arası, daha önce köy ile şehir arasında minibüsleriyle yolcu taşıma konusunda tartışmaları nedeniyle açıldı. Bu yüzden minibüsünü satan Soytürk, caddede Gömeçci ile karşılaşınca tartıştı. Kavgaya dönen olayda Tahir Soytürk, bıçak çekerek üzerine gelen Hayati Gömeçci'yi tabanca ile ateş ederek öldürdü.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Tahir Soytürk, karar duruşmasına cezaevinden video konferans sistemiyle katıldı. Sanık, "Bu olaydan dolayı çok üzgünüm. Adaletinize güveniyorum" dedi. Mahkeme heyeti sanığa, eylemini korku ve telaş içinde gerçekleştirse de meşru savunmada sınır aşıldığı gerekçesiyle 4 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Sanığın tahliyesine karar verildi.

- Kastamonu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolcu Taşıma Cinayetinde Minibüsçüye 4 Yıl 11 Ay Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement