Yorumcu Ahmet Çakar Hakkında Zorla Getirme Kararı - Son Dakika
Güncel

Yorumcu Ahmet Çakar Hakkında Zorla Getirme Kararı

Spor yazarı ve yorumcusu Şansal Büyüka'ya özel bir televizyon programı ve Twitter'da hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına başlanan spor yorumcusu Ahmet Çakar hakkında, ilk duruşmaya katılmadığı için zorla getirilme kararı verildi.

01.10.2015 19:25

Spor yazarı ve yorumcusu Şansal Büyüka'ya özel bir televizyon programı ve Twitter'da hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına başlanan spor yorumcusu Ahmet Çakar hakkında, ilk duruşmaya katılmadığı için zorla getirilme kararı verildi.

Sanık Çakar'ın katılmadığı İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, şikayetçi Büyüka ile avukatı hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Çakar'ın avukatı Levent Demir, müvekkilinin, annesinin rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya gelemediğini belirterek, bir sonraki duruşmada hazır bulunacağını söyledi.

Duruşmada müşteki sıfatıyla ifade veren Şansal Büyüka da 42 yıldır gazetecilik yaptığını, ilgi alanının futbol olduğunu ve 20 yıldır da televizyon yorumculuğu yaptığını aktardı.

Büyüka, sanık Çakar ile arasında bir husumet bulunmadığını ifade ederek, sanığın futbola ilişkin yorumda bulunduğu kanalda eleştiri sınırlarını aşan şekilde kişiliğine ve şahsiyetine hakaret ettiğini savundu.

Bugüne kadar kimseden şikayetçi olmadığını anlatan Büyüka, "Davaya konu sözler, beni ve ailemi rahatsız etmiştir. Ayrıca Twitter'da 'Şikayetçi olmazsan delikanlı değilsin, mahkemeye gitmezsen adam değilsin, ateş olsan cürmün kadar yer yakmazsın, arkadaşlarını sattın' gibi sözlerle beni toplum nezdinde aşağılamıştır. Şikayetçiyim" dedi.

Büyüka'nın avukatı da soruşturma aşamasında verdiği ifadelerine katılmadıkları sanığın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesini talep etti.

Çakar'ın duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Ahmet Çakar'ın televizyon programında kullandığı ifadelerin "eleştiri boyutunu aşarak kişiyi küçültücü, şeref ve haysiyetini rencide edici mahiyette" olduğu belirtilerek, şüphelinin açıklamaların bir bütün halinde de müştekiyi "küçük düşürücü" bir üslupta olduğu ileri sürüldü.

Çakar'ın Twitter mesajlarının da programda açıklanan görüşler doğrultusunda yazıldığı vurgulanan iddianamede, şüphelinin "sesli ve görüntülü ileti ile zincirleme biçimde hakaret" suçundan 5 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yorumcu Ahmet Çakar Hakkında Zorla Getirme Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement