Yozgat Belediye Başkanı Arslan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yozgat Belediye Başkanı Arslan Açıklaması

Yozgat Belediye Başkanı Arslan Açıklaması

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehir kültüründen uzak bazı insanları, şehir kültürüne alıştırmak için katı kurallar uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi.

28.07.2015 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehir kültüründen uzak bazı insanları, şehir kültürüne alıştırmak için katı kurallar uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Şehirde yaşamanın belli kuralları olduğunu bu kurallara da herkesin uyması gerektiğini belirten Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, "İnsanlar birbirlerine saygı göstermesi gerekiyor. Şehirde trafik kurallarına uyulması gerekiyor, yol tek yön, tabela konulmuş fakat insanımız buna uymuyor. Şahsen hiç tasvip etmediğim ve bir ilkellik olarak gördüğüm kapanları koymak zorunda kalıyoruz. Bu kez de şehir kültürü olmayan ve kendi bildiğini okumaya devam eden vatandaşımız koyduğumuz kapanları büküyor, yine ters yönden gitmeye çalışıyor. Kaldırıma park edip yayaların hakkını gasp ediyor. Otoparka aracını park ediyor ücretini vermeden gitmek istiyor" dedi. Çocukların oynaması, büyüklerin oturup dinlenmesi için yapılan parkların çok bilinçsiz kullanıldığını ifade eden Başkan Arslan, "Parklardaki oyun gruplarını kırıyorlar, hatta bir parkımızdaki oyun gruplarını yakarak tahrip etmişler. Verilen bu zararlar vatandaşımızın cebinden çıkıyor. Vatandaşımız bu parklara veya kamu malına bir zarar veriyorsa, kendisine zarar veriyor demektir. Bu sebeple parklarımızı koruyalım, orada kendi çocuklarımız veya mahallemizin çocukları oynuyor" diye konuştu.

Otopark parasını ödemeyen araçların tekerleklerinden birisini görevliler tarafından kilit vurulduğunu ifade eden Başkan Arslan, "100 TL park borcu biriken sürücünün aracı bağlanıyor. Biz herkesin kurallara uymasını istiyoruz. Yapılan hizmetlerin hepsi vatandaşımız için yapılıyor. İnsanlarımızı zorlayarak da olsa şehirde yaşama kültürüne alıştıracağız. Aksi takdirde insanlar birbirlerini hakkını gasp ediyor ve birbirlerine olan saygıyı azaltıyor" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Belediye Başkanı Arslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement