Yozgat Lisesi'nde Restorasyon Çalışmaları Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Yozgat Lisesi'nde Restorasyon Çalışmaları Yapılıyor

Yozgat Lisesi\'nde Restorasyon Çalışmaları Yapılıyor

Yozgat Valiliği tarafından başlatılan tarihi Yozgat Lisesi'nde restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

27.08.2014 11:01  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valiliği tarafından başlatılan tarihi Yozgat Lisesi'nde restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ile birlikte tarihi Yozgat Lisesi'de devam eden çalışmaları inceledi.

Yazıcı, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada,  yıllarca bakım, onarım ve tadilat çalışmaları adıyla özelliğini kaybeden tarihi lisede, yeni düzenleme ile tarihi dokunun canlanacağını söyledi.

Tarihi Yozgat Lisesinin özel bir konumuna getirileceğinin altını çizen Vali Yazıcı, buradan mezun olan öğrencilerin de ayrıcalıklı olacağını belirtti.

Yozgat Lisesi çevre düzenlemesiyle birlikte aynı bölgedeki kamu binalarında çevre düzenlemeleri yapılacağını anlatan Yazıcı, çalışmalar tamamlandığında kamu binalarından kaynaklı daralmanın ortadan kalkıp, şehrin nefes alacağını ifade etti.

119 yıllık Yozgat Lisesi binasının çevresinin dolgu yapılıp, ön kısmına ise yüksek taş duvar örülmek suretiyle görünmez hale getirildiğini belirten Yazıcı,şunları kaydetti:

"Tarihi binanın çevresine bilinçsiz, plansız yapılan yapılar tarihi binanın görünümünü engelliyordu. Hazırlanan proje kapsamında Yozgat Lisesi binasının kaybolan yüzünü yeniden ortaya çıkartırken, yapılacak düzenleme çalışmaları ile Lise Caddesi'ndeki daralma da önlenecek. Böylece Yozgat kent merkezinde insanların rahatça gezebileceği bir ortam sağlanacaktır. Başlatmış olduğumuz çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yozgat Lisesi ortaya çıkacak ve tarihine yakışır bir hale gelecek. Burada okuyan öğrencilerimiz de tarihi dokuyu hissederek okuyacaklar. Öğrenci sayısını azaltacağız ve öğrenciler Yozgat Lisesi'ne girebilmek ve burada okuyabilmek için yarışır hale gelecekler."

Yozgat Lisesi'nin bulunduğu caddeye farklı bir ambiyans katacağına değinen Vali Yazıcı, tarihi liseyi öne çıkaracak ve gösterecek ışıklandırma sisteminin de uygulanacağını sözlerine ekledi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat Lisesi'nde Restorasyon Çalışmaları Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement