Yozgat'ta 90 Çocuk Sünnet Oldu - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta 90 Çocuk Sünnet Oldu

Yozgat\'ta 90 Çocuk Sünnet Oldu

Yozgat'ta 90 çocuk sünnet oldu YOZGAT'ta '?16. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri' kapsamında düzenlenen sünnet şöleninde 90 çocuk, belediye tarafından sünnet ettirildi.

04.08.2015 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta 90 çocuk sünnet oldu

YOZGAT'ta '?16. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri' kapsamında düzenlenen sünnet şöleninde 90 çocuk, belediye tarafından sünnet ettirildi. Etkinlik kapsamında, geçtiğimiz hafta sünnet edilen çocuklar, bu gün Yozgat Şehitliği'ni ziyaret ettikten sonra, Cumhuriyet Meydanı'ndaki şölene katıldı.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediye olarak, 90 çocuğu sünnet ettirdiklerini ve sünnet olan çocukları çeşitli etkinliklerle mutlu etmeye çalıştıklarını söyledi. Arslan, "Sünnet şölenimizin hem çocuklarımız hem de ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Sünnetin geleneğimizde önemli bir yeri var. Bu geleneği Yozgat Belediyesi olarak yaşatmak istiyoruz. Bu konuda sıkıntısı bulunan ailelerimizin de sıkıntılarını gideriyoruz" dedi.

Bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğe katkı sağladığını ifade eden Arslan, "Çocuklarımızın sünnet kıyafetlerini de biz karşıladık. Bugün burada sünnet düğünü atmosferinde, çocuklarımızı eğlendirdik, gezdirdik, şehitliğimizi ziyaret ettiler. Bir sünnet düğününün gereği neyse onu yapıyoruz. Bu etkinliğin uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Şehitlik ziyaretinin ardından belediye otobüsleriyle şehir turu atan çocuklar ve aileleri, daha sonra Cumhuriyet meydanında bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim ve dualar okunmasının ardından, şölene katılanlara etli bulgur pilavı dağıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta 90 Çocuk Sünnet Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement