Yüksek Seçim Kurulu: Kaşe İhalesi Erken Seçim İşareti Değil - Son Dakika
Güncel

Yüksek Seçim Kurulu: Kaşe İhalesi Erken Seçim İşareti Değil

Yüksek Seçim Kurumu, tercih kaşesi satın almak için ihaleye çıkmasının erken seçim veya referandum sinyali olduğuna dair iddiaları yalanladı.

06.05.2016 11:10  Güncelleme: 11:23

Devlet Malzeme Ofisi'nin açtığı bir ihale sosyal medyada erken seçim iddialarına neden oldu. Yüksek Seçim Kurumu, ise tercih kaşesi satın almak için ihaleye çıkmasının erken seçim sinyali olduğu iddialarını yalanladı.

"YSK 450 BİN TERCİH KAŞESİ ALACAKTIR" DUYURUSU

Devlet Malzeme Ofisi'nin internet sitesinde yapılan bir duyuru sosyal medyayı salladı. Duyuruda yeni bir ihalenin haberi verilerek "Yüksek Seçim Kurulu ihtiyacı 450.000 adet tercih kaşesi satın alınacaktır" ifadeleri kullanıldı.

SOSYAL MEDYADA "ERKEN SEÇİM OLACAK" TARTIŞMASINA NEDEN OLDU

Başbakan Davutoğlu'nun dünkü veda konuşmasının ve AK Parti'nin 22 Mayıs'ta olağanüstü kongre kararı almasının ardından erken seçim iddiaları Ankara kulislerini karıştırmıştı. Devlet Malzeme Ofisi'nin açtığı bu ihale ise sosyal medyada "erken seçim" olacak iddialarının ortaya çıkmasına neden oldu.

AÇIKLAMA GELDİ: RUTİN UYGULAMA

Yüksek Seçim Kurumu, tercih kaşesi satın almak için ihaleye çıkmasının erken seçim veya referandum sinyali olduğuna dair iddiaları yalanladı.

YSK, ihalenin erken seçim işareti olmadığını söyledi. Kurul, daha önce kullanılan kaşelerin önemli kısmının hasar gördüğünü, bu ihalenin stokları belli seviyede tutmak için rutin uygulama olduğu belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulu: Kaşe İhalesi Erken Seçim İşareti Değil

Son Dakika Güncel Yüksek Seçim Kurulu: Kaşe İhalesi Erken Seçim İşareti Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ben bjk: hadi ordan bıde gızlıyorlar 3 1 Yanıtla
  • xz.: Eski kaşelere ne olmuşta yeniden kaşe yaptırıyorlar , evet teşkilatlara gönderip seçmenin oy pusulası evet kaşesi yerine kendileri evet kaşesi ile seçmen oy pusulası doldurmak amaçları Suriyelilerin yerine oy kullanacaklar tıpkı ölülerin yerine oy kullandıkları gibi. dikkat ediyormusunuz 450 bin adet kaşe yaptırıyorlar. 2 0 Yanıtla
  • oy moy yok artık kimseye: erken secim olsa nolurki kimseye oy yok artık . secim olsa da olmasa da sanki bu kadar sehitlerimiz geri mi gelecek :(( 0 0 Yanıtla

Advertisement