Yunanistan'da Referandum İçin Nefesler Tutuldu - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'da Referandum İçin Nefesler Tutuldu

Yunanistan\'da Referandum İçin Nefesler Tutuldu

Yunanistan'da beklenen gün geldi ve Yunan halkı ülkenin belkide Euro Bölgesi'ndeki kaderini belirleyecek referandum için sandık başına gidecek.

05.07.2015 09:54

Yunanistan'da beklenen gün geldi ve Yunan halkı ülkenin belkide Euro Bölgesi'ndeki kaderini belirleyecek referandum için sandık başına gidecek.

Bakanlar Kurulu kritik oylama öncesi son kez bir araya gelip durum değerlendirmesi yaparken, kamuoyu araştırmalarına göre ülkedeki 10 milyon seçmen adeta bıçak gibi "evet" ve "hayır" arasında ikiye bölünmüş durumda.

İspanyol El Mundo'ya konuşan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ise kreditörlerin Yunanistan'a yaptıklarını "terörizm" olarak niteleyerek, referandumda 'Hayır' çıkması halinde de kreditörlerle yeni bir anlaşmanın sağlanacağından emin olduğunu ifade etti.

Öte yandan oy kullanma merkezlerinde ise son hazırlıklar tamamlandı. Seçmenler TSİ 08: 00'da sandık başına gitmeye başlayacak. Referanduma katılımın yüzde 80'den fazla olması bekleniyor. Ocak ayında yapılan ve aşırı sol Syriza'yı iktidara taşıyan seçimlerde katılım oranı yüzde 64 olmuştu.

Atina sokaklarında büyük bir belirsizlik ve sessizlik yaşanırken, bankamatikler

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 05 Temmuz 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Yunanistan'da Referandum İçin Nefesler Tutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement