Yuntdağı'ndan Olimpik Havuza - Son Dakika
Yerel

Yuntdağı'ndan Olimpik Havuza

Yuntdağı\'ndan Olimpik Havuza

Manisa’da kırsal kesimlerde sağlıksız ve tehlikeli sulama kanallarına giren çocuklara yönelik bir proje hayata geçirildi.

23.08.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da kırsal kesimlerde sağlıksız ve tehlikeli sulama kanallarına giren çocuklara yönelik bir proje hayata geçirildi. Yunusemre Belediyesi tarafından başlatılan proje ile çocuklar sağlıksız ve tehlikeli sulama kanalları yerine Olimpik Yüzme Havuzu'nda yüzüyor.

Yunusemre Belediyesi, kırsal kesimlerde sağlıksız ve tehlikeli sulama kanallarına giren çocuklara yönelik olarak başlattığı proje ile çocukları Olimpik Yüzme Havuzu ile buluşturdu. Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel öncülüğündeki ekipler tarafından Yuntdağı bölgesindeki Osmancalı ve Akçaköy Mahallelerinde yaşayan 27 çocuk Manisa'ya getirildi. Küçük konuklar Yunusemre Belediyesi'nin bahçesinde öğlen yemeği yedi. Çocuklar daha sonra Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve başkan yardımcısı Kılıç Kaya ile buluştu. Çerçi, çocuklara tişört, şort ve şapka hediye etti. Başkan Çerçi bazı çocuklarını şapkasını kendi elleriyle ayarlayıp onlara yakın ilgi gösterdi. Çocuklar antrenörler nezaretinde doyasıya yüzerek eğlendi.

"YÜZME ÖĞRENECEKLER"

Sosyal belediyecilik anlayışını her alanda uygulamak istediklerini ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Osmancalı ve Akçaköy'den çocuklarımız var. Onlar bugün bizim misafirlerimiz. Eşofmanlarını, formalarını, şapkalarını giydiler. Gezip, yemeklerini yediler. Ben de onlara katıldım. Havuza girip hocalar eşliğinde yüzme öğrenecekler. Daha önceden şehirdeki çocuklara köye götürmüştük. Köy kültürüyle tanıştılar. Köydeki çocukları ardından lunaparka götürdük. Şimdi ise yaz etkinlikleri kapsamında okullar da kapalıyken çocuklarımızı köyden getirip havuza götürüyoruz. Projelerimiz devam ediyor. Çocuklar tebessüm ettikçe biz mutlu oluyoruz" diye konuştu.

"ÇOĞU ÇOCUĞUMUZ HAVUZA HİÇ GİTMEMİŞTİ"

Çocukların velilerinden izin alınarak getirildiğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel, "Çocukları ilk olarak belediyemize götürüp başkanımızla tanıştırdık. Beraber oturup yemek yediler. Daha sonra çocuklarımız havuza götürdük. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Bizler için de çok güzel oldu. Çoğu çocuğumuz hiç havuza gitmemişti. Biz de buna vesile olduk. Çok güzel bir proje oldu. Projemiz devam edecek" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yuntdağı'ndan Olimpik Havuza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement