Yunusemre'de Her Gün Bin 500 Kişiye İftar Verilecek - Son Dakika
Yerel

Yunusemre'de Her Gün Bin 500 Kişiye İftar Verilecek

Yunusemre\'de Her Gün Bin 500 Kişiye İftar Verilecek

Yunusemre Belediyesi, 11 Ayın Sultanı Ramazan’ı karşılamaya hazırlanıyor.

31.05.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi, 11 Ayın Sultanı Ramazan'ı karşılamaya hazırlanıyor. Bu yıl Yunusemre Belediyesi'nin iftar sofrası Mesir Camii yanındaki alanda kurulacak ve her gün bin 500 kişiyi ağırlayacak. 18 kırsal mahallede de iftar programı gerçekleştirilecek.

Yunusemre Belediyesi, vatandaşın 11 ayın sultanı Ramazan'ı adına yaraşır bir şekilde geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Yunusemre Belediyesi'nin Ramazan sofrası bu yıl Mesir Mahallesindeki Mesir Camii yanında bulunan açık alanda kurulacak ve alanda çeşitli dernekler de stant açacak. Ramazan boyunca konserler ve ilahi dinletiler, tiyatro ve çeşitli gösteriler de yine aynı alanda gerçekleştirilecek.

USTA SANATÇILAR AĞIRLANACAK

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan konserler Teravih Namazı'nın ardından başlayacak. 10-24 Haziran tarihlerinde Orhan Çakmak, 11 Haziran'da İkbal Gürpınar ve Armin Muzaferija, 16 Haziran'da Ömer Karaoğlu ve 30 Haziran'da Mustafa Demirci sahne alarak Yunusemrelilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

HER GÜN BİN 500 KİŞİYE İFTAR VERİLECEK

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçe sınırları içerisinde Ramazan ayı boyunca düzenlenecek olan iftar programlarında her gün yaklaşık bin 500 kişinin Yunusemre Belediyesi iftar sofrasında ağırlanacağını ifade ederken; ayın ruhuna uygun etkinliklerin de düzenleneceğini söyledi. Etkinliklere tüm ilçe halkını davet eden Başkan Mehmet Çerçi, "Ramazan'ın 2. gününden itibaren Mesir Camii'nin yanındaki alanda her akşam iftar sofrası kurulacak. Vatandaşlarımızı kuracağımız iftar sofralarında ağırlayacağız. Günlük yaklaşık bin 500 kişiye iftar vereceğiz. İftar öncesi Kur'an-ı Kerim okunacak. Kadın, engelli ve hemşehri derneklerimiz ile hanımlar lokallerimizde üretilen ürünler alanda kurulan stantlarda satışa sunulacak. Yemeğin ardından mobil sahnede Ramazan gecesi etkinlikleri başlayacak. Semazen gösterileri, çocuklara özel oyunlar ve pamuk şeker benzeri ikramlar, Osmanlı Macunu ikramları ve Ramazan Şerbeti dağıtımının yanı sıra birçok etkinlik 7'den 70'e vatandaşlarımızla buluşacak" şeklinde konuştu.

CAMİLERDE RAMAZAN HAZIRLIĞI TAMAMLANDI

Başkan Çerçi, camilerin Ramazan ayına hazırlandığını kaydederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Ramazan ayı münasebetiyle camilerde başlatılan temizlik ve yıkama çalışmalarımız da neredeyse bitmek üzere. Bunun yanı sıra camilerimizin bazı mevcut ihtiyaçlarını da belediye olarak elimizden geldiği kadar karşılamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın daha temiz ve ferah ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirmelerini istiyoruz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, sağlık ve afiyetler diliyorum. Allah tutacağımız oruçlarımızı, ibadetlerimizi kabul etsin. Rabbim ülkemize birlik, beraberlik ve esenlik nasip etsin."

18 KIRSAL MAHALLEDE İFTAR PROGRAMI DÜZENLENECEK

Mobil ekip tarafından iftar sofrası kurulacak olan mahalleler ise şöyle:

"8 Haziran Durasıllı, 9 Haziran Karakılınçlı, 12 Haziran Küçükbelen, 13 Haziran Gökbel, 14 Haziran Şamar, 15 Haziran Bağyolu, 17 Haziran Evrenos, 18 Haziran Karaahmetli, 19 Haziran Sakallı, 20 Haziran Sarı Ahmetli, 21 Haziran Örselli, 23 Haziran Koruköy, 26 Haziran Süngüllü, 28 Haziran Uzunlar ve Kara Hüseyinli, 29 Haziran Küçük Sümbüller ve Büyük Sümbüller, 2 Temmuz Akgedik Mahallesi." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre'de Her Gün Bin 500 Kişiye İftar Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement