Yunusemre'den Kentsel Dönüşüm Gezisi - Son Dakika
Yerel

Yunusemre'den Kentsel Dönüşüm Gezisi

Yunusemre\'den Kentsel Dönüşüm Gezisi

Bakanlık tarafından Yunusemre ilçesine bağlı dört mahallede kentsel dönüşüm kararının çıkmasının ardından hızla çalışmalara başlayan Yunusemre Belediyesi, kentsel dönüşüm gerçekleştiren ilçelere inceleme gezisi düzenleyerek, kentsel dönüşüm yapılan alanlarda yerinde inceleme fırsatı buluyor.

17.11.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlık tarafından Yunusemre ilçesine bağlı dört mahallede kentsel dönüşüm kararının çıkmasının ardından hızla çalışmalara başlayan Yunusemre Belediyesi, kentsel dönüşüm gerçekleştiren ilçelere inceleme gezisi düzenleyerek, kentsel dönüşüm yapılan alanlarda yerinde inceleme fırsatı buluyor.

Bursa'ya bağlı ilçelerin Kentsel Dönüşüm gerçekleştirilen bölgelerinde yaptıkları inceleme gezisi hakkında açıklamalarda bulunan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, "Bakanlık tarafından olur kararı alınarak Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Yunusemre ilçemizde 4 mahallede kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Mesir, Laleli, Mutlu ve Lalapaşa Mahallelerinde gerçekleştirecek olduğumuz kentsel dönüşüm ile ilçemize yeni bir görünüm kazandırmayı hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm yapacak olduğumuz mahallelerimizde aksaksız ve en sağlıklı şekilde bu çalışmaları yapmak için daha önce kentsel dönüşümü ilçelerinde uygulayan belediyelere inceleme gezileri gerçekleştiriyoruz. Son olarak Bursa'ya bağlı Osmangazi, Yıldırım ve Kestel Belediyeleri'ni ziyaret ettik. Gittiğimiz ilçelerde hem bu konuyla ilgili Başkan Yardımcılarından hem de Kentsel Tasarım Müdürlerinden ayrıntılı bilgi alma fırsatını bulduk" dedi.

"YILLARIN BELEDİYELERİYLE AYNI KONUMDAYIZ"

"Henüz bir buçuk yıllık bir belediye olmamıza rağmen, yılların belediyeleriyle, bizim yaptığımız çalışmaların örtüşmesi, bizlere doğru yolda ilerlediğimizi gösterdi" diyen Başkan Yardımcısı Mercül, "İlçemize yeni bir görünüm kazandıracak olan kentsel dönüşüm çalışmalarımızda izlediğimiz yol ve sıralamanın doğru olduğunu, gerçekleştirdiğimiz inceleme gezilerinin ardından daha iyi anladık. Bizim çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kentsel dönüşümde bu kadar yol kat etmemiz, inceleme gezisi yaptığımız ilçelerde görüştüğümüz yetkili kişileri dahi şaşırttı. Kentsel dönüşüm noktasında en iyiyi hayata geçirebilmek için inceleme gezilerimize devam edeceğiz. Günübirlik olarak gerçekleştirdiğimiz inceleme gezisinde bizlere eşlik eden ve bilgilerini bizimle paylaşan; Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu'na ve Kentsel Tasarım Müdürü Ali Uzsezer'e, Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şenol Şimşek'e ve Kentsel Tasarım Müdürü Alper Dağdelen'e, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'a ve İmar ve Şehircilik Müdürü Taner Kahveci'ye şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bursa'ya bağlı Osmangazi, Yıldırım ve Kestel Belediyelerine yapılan teknik gezi ekibinde Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Can Mercül, Saniye Altay, Etüd, Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı, Şehir Plancısı Rukiye Kocatuğ, Şehir Plancısı Duygu Eral ve Şehir Plancısı Mervenur Atlıca yer aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre'den Kentsel Dönüşüm Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement