Yüreğir'de Yaşlı ve Engellilere Özel Hizmet - Son Dakika
Yerel

Yüreğir'de Yaşlı ve Engellilere Özel Hizmet

Yüreğir\'de Yaşlı ve Engellilere Özel Hizmet

Yüreğir Belediyesi, evinden sağlık veya başka nedenlerden dolayı çıkamayan yaşlı ve engellilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

23.06.2016 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediyesi, evinden sağlık veya başka nedenlerden dolayı çıkamayan yaşlı ve engellilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Görevlendirilen 1 erkek ve 1 bayan kuaför talepler doğrultusunda Yüreğir'in değişik mahallelerine giderek ücretsiz olarak hasta ve engelli vatandaşların saç ve sakallarını kesiyor. Kendi başına evden çıkmayan yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar Yüreğir Belediyesi tarafından evinden alınarak hastanede tedavileri tamamlanıp tekrar evlerine bırakılıyor.

Yaşlı ve engelli vatandaşların ailelerine destek olmak amacıyla böyle bir çalışmayı başlattıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Birçok engelli vatandaşımız durumu itibarı ile dışarı çıkamıyor veya kendilerine yardımcı olacak kimseleri olmayabiliyor. Bu vatandaşlarımıza yönelik olarak belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz bir hizmet biriminde 1 bayan 1 erkek kuaförümüzü görevlendirdik" dedi.

HASTANEYE GÖTÜRÜLÜP TEDAVİLERİ YAPILIYOR

Bunun yanı sıra engelli ve hasta vatandaşlara yönelik özel dizayn edilen araçlarla evlerinden alınıp tedavileri tamamlandıktan sonra tekrar evlerine bırakıldığını ifade eden Çelikcan, "Belediyemize akrabalarının, muhtarın ya da duyarlı vatandaşların haber vermesi durumunda görevlilerimiz ayaklarına kadar giderek ihtiyacı olan vatandaşlarımızın saç ve sakal bakımlarını kesimlerini yapıyorlar. Hastane ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Amacımız vatandaşlarımıza sınırsız hizmet sunmaktır" diye konuştu.

Evlerinde tıraş edilen yaşlılar ve engelli vatandaşlar bu uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek, "Biz istediğimiz zaman dışarı çıkıp bu tür ihtiyaçlarımızı gideremiyorduk. Sağ olsun Sayın Başkanımız Mahmut Çelikcan bizleri düşünüp bu hizmetleri başlatmaları muhteşem oldu. Kışın soğuktan ve yağmurdan yazın sıcaktan dışarı çıkamıyorduk şimdi belediyemiz sayesinde bu eziyetten ve mahrumiyetten kurtulduk" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüreğir'de Yaşlı ve Engellilere Özel Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement