Yurt Ay Der, Soğuk Havada Kuşları Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Yurt Ay Der, Soğuk Havada Kuşları Unutmadı

Ağrı'da yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) tarafından doğaya yem bırakıldı.

22.01.2015 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) tarafından doğaya yem bırakıldı.

Yurt Ay Der başkanı ve üyeleri, Ağrı'da kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken kuşlar için doğaya ve cam kenarlarına yem bıraktı.

Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik, yaptığı açıklamada, ağır kış şartlarından dolayı yem bulamayan kuşlar için doğaya yem bıraktıklarını söyledi.

Toprağın karla örtünmesi ve aşırı soğuklardan dolayı pek çok kuşun açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Çirik, "Soğuk havalarda özellikle yiyecek bulma sıkıntısı çeken kedi, köpek, kuş ve yaban hayvanları yaşam mücadelesi veriyor" dedi.

Sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde insanların yardımına ihtiyaç duyduğunu belirten Çirik, şöyle devam etti:

"Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, 'Merhamet edenlere Allah-u Teala rahmet eder. Yerdekilere merhamet ediniz ki, gökteki de size merhamet etsin'. Bizler de birlikte yaşadığımız canlılara karşı duyarlı davranmalıyız. Sevgi ve merhamet iklimi bu soğuk havaları cennete çevirir. Sadece doğaya karşı değil çevremizdeki tüm canlılara muhabbetle yaklaşırsak bizden sonra ki nesillere de daha yaşanabilir bir dünya bırakmış oluruz. Doğadaki tüm canlılardan da sorumluyuz. Bu hepimiz için bir insanlık borcudur." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurt Ay Der, Soğuk Havada Kuşları Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement