İsviçre'deki Türkler Sandık Başında - Son Dakika
Güncel

İsviçre'deki Türkler Sandık Başında

İsviçre'deki Türkler, ilk kez kurulan sandıklarda cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanmanın heyecanını yaşıyor.

31.07.2014 12:40  Güncelleme: 12:35

İsviçre'deki Türkler, ilk kez kurulan sandıklarda cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanmanın heyecanını yaşıyor.

İsviçre'de seçmenler, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için Zürih'te 22, Bern'de 7, Cenevre'de 4 sandıkta oy vermeye başladı.

Cenevre'deki Ecole des Franchises'de kurulan sandıklarda ilk oyu kullanan Zuhal Dönertaş, ilk defa yurt dışında oy kullanma imkanı bulduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Uzun yıllardır Cenevre'de yaşadığını ifade eden Dönertaş, yurt dışındaki vatandaşlar olarak şu ana kadar yaşadıkları ülkede oy kullanma imkanı bulamadıklarını anımsattı.

Dönertaş, "Yurt dışında yaşayanlara oy kullanma imkanı verildiği için gerçekten hem gurur duyuyorum hem de çok duygulandım" dedi.

Türkiye'deki seçimler için sadece bir kez havaalanında oy kullanabildiğini söyleyen Dönertaş, hazırlıkların ve organizasyonun çok güzel olduğunu belirtti.

Dönertaş, "Oy kullanırken heyecanlıydım. Gerçekten halen heyecanlıyım" dedi.

"Vatandaşlar olarak bunun devamını temenni ediyoruz"

Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın torunu Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Bayar da demokratik hakları kullanmanın önemine işaret etti.

Türkiye'nin demokratik haklarını elde etmek için zamanında çok büyük bir savaş verdiğini vurgulayan Bayar, herkesin vatandaşlık görevini yapması gerektiğini kaydetti.

Bayar, "Demokratik haklarımızı kullanmamız lazım. Bu demokrasiyi biz kolay elde etmedik. Buna sahip çıkmamız lazım" dedi.

Ailece her seçimde oylarını vermek için Türkiye'ye gittiklerini ifade eden Bayar, yeni kurulan bu sistemin kendileri için çok iyi olduğunu belirtti.

Bayar, "Buradaki vatandaşlar olarak bunun devamını temenni ediyoruz" diye konuştu.

İsviçre'de vatandaşlar, aldıkları ya da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen randevularına göre 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde oylarını kullanabilecek. Randevu gününü kaçıranlar 10 Ağustos'a kadar Türkiye'deki gümrüklerde seçime katılabilecek. Ülkede 87 bin 85 seçmen bulunuyor. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsviçre'deki Türkler Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement