Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Ordu'da dört gündür etkili olan ve yerini güneşli havaya bırakan kar yağışının ardından kapanan mahalle yolları Büyükşehir Belediyesi ekiplerince ulaşıma açılıyor Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Grup ve ilçe yollarımızı tamamen ulaşıma açtık"

09.01.2015 13:37

Ordu'da dört gündür etkili olan ve yerini güneşli havaya bırakan kar yağışının ardından kapanan mahalle yolları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tekrar ulaşıma açılıyor.

Belediye ekipleri, özellikle yüksek kesimlerde kapanan bazı mahalle yollarını tekrar ulaşıma açmak için çalışmalara hız verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 86 ekip, 295 iş makinesi ve 400 personelle karla mücadele çalışması yürüttüklerini söyledi.

Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 1,5 metre civarına yükseldiğini anlatan Yılmaz, buna rağmen dört günlük süre zarfında örnek alınacak bir çalışma yaptıklarını vurguladı.

Yılmaz, kentte yaşayan nüfusun yüzde 98'lik kısmının kardan mağdur olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çok şükür çalışmalar neticesinde grup ve ilçe yollarımızı tamamen ulaşıma açtık. Yüksek kesimlerde bazı mahalle yollarımız kapalı, onları da kısa sürede tekrar ulaşıma açacağız. Kar yağışı durdu ama özellikle gece saatlerinde sıfırın altında 4 civarlarına kadar hava sıcaklığı düşüşleri yaşandı. Biz de hemen Karadeniz Sahil Yolu ve iç bağlantı yollarımızda tuzlama yaptık. Dolayısıyla kar bizim için eziyet değil hem bereket hem de çocuklarımız için bir eğlenceye dönüştü."

Yılmaz, hastası ve cenazesi olan vatandaşlar için özel ekip kurduklarını belirterek, "Söz konusu ekiplerimiz böyle bir durumda hemen müdahalede bulundu. Hastalarımızın gerekli yerlere ulaştırılmasında yardımcı oldular. Cenazeleri bulunan vatandaşların yollarının açılması noktasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

Tüm okullarda eğitime ara verildi

Öte yandan Ordu il genelindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hava şartları göz önünde bulundurularak il genelindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildiği kaydedildi. - Ordu

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement