Yüzücü Bilgili'nin Boğulması - Son Dakika
Güncel

Yüzücü Bilgili'nin Boğulması

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Güngören'de, olimpik yüzme havuzunda 28. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul seçmeleri sırasında yaşamını yitiren Engin Bilgili'nin ailesine başsağlığı diledi.

25.05.2016 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Güngören'de, olimpik yüzme havuzunda 28. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul seçmeleri sırasında yaşamını yitiren Engin Bilgili'nin ailesine başsağlığı diledi.

Komiteden yapılan açıklamada, seçmelerin devam ettiği sırada 8 numaralı kulvarda yarışan Engin Bilgili'nin, 15 dakika 48 saniye boyunca sorunsuz yüzdüğü, 800 metrelik parkurun 775 metresini tamamladığı sırada sağlık sorunu yaşadığı ve bitişe son 25 metre kala aniden dibe battığı kaydedildi.

Açıklamada, seyirciler, yüzücüler ve salon görevlilerinin durumun farkına vardığı, hazır bulunan 112 Acil sağlık görevlileri ve diğer yüzücülerin hemen havuza atlayarak yaklaşık 20-30 saniye içinde Bilgili'yi havuz dışına aldığı ifade edilerek, şöyle denildi:

"Sağlık ekipleri ilk müdahaleye başlamış, daha sonra havuz ön kapısında bulunan ambulansta görevli 112 sağlık görevlilerinin de yardımıyla ileri yaşam desteği müdahalesi yapılmıştır. Yüzücü adayımız sudan çıkartıldıktan sonra sadece kasıktan nabız alınmakta olup, yaklaşık 10 dakika boyunca uygulanan kalp masajı ve diğer müdahaleler sonrası daha kuvvetli nabız alınmış ve sağlık ekibi tarafından yapılan değerlendirme sonrası ambulansla hastaneye nakli sağlanmıştır. Hastanede derhal yoğun bakım servisine alınmış ve hayata bağlamak için gereken tüm tıbbi müdahaleler yapılmıştır. Ancak tüm müdahalelere karşın yüzücü adayımız Engin Bilgili 23 Mayıs Pazartesi günü vefat etmiştir."

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi olarak 27 yıldır büyük özen ve itinayla gerçekleştirilen yarışlara katılabilmek için tüm yüzücü adaylarından Boğaz'da yüzebileceklerine dair sağlık raporu, kendi el yazıları ve ıslak imzaları ile başvuru formları alındığı belirtilerek, tüm kriterlerin hassasiyetle değerlendirildiği vurgulandı.

Tüm adayların, organizasyon görevlileri, Yüzme Federasyonu hakemleri ve 112 Acil Yardım ekiplerinin hazır bulunduğu havuzda, yüzme yeterlilikleri açısından değerlendirilmek üzere, 800 metre yüzdürüldüğü dile getirilen açıklamada, İstanbul seçmelerinin, 14-15 ve 21-22 Mayıs'ta Türkiye Yüzme Federasyonu Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu'nda bin 400 yüzücü adayın katılımıyla yapıldığı anlatıldı.

Açıklamada, "Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Boğaziçi Komisyonu olarak çok değerli ve iyi bir sporcu olduğunu öğrendiğimiz Engin Bilgili'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz." denildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüzücü Bilgili'nin Boğulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement