Zafer Fısıltısı - Son Dakika
Güncel

Zafer Fısıltısı

Zafer Fısıltısı

Dünya Apranti Şampiyonası’nda birinci gelen Vahdettin Kaplan, zaferi, atı Munzade’nin kulağına fısıldadığını söyledi.

15.11.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jokey olabilmesi için birincilikle bitirmesi gereken 100 yarıştan 71'ini başarıyla tamamlayan Vahdettin Kaplan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dünya Apranti Şampiyonası'nda birinci oldu. Şampiyon olduktan sonra mezun olduğu okulu ve yöneticilerini ziyaret eden Kaplan, şampiyonada yaşadıklarını Al Jazeera'ye anlattı.

ÖZETLE

Dünya şampiyonu oldu

Atı favori değildi

Kulağına fısıldadı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dhabi Hipodromu'nda koşulan yarışa 13 farklı ülkeden aprantiler katıldı. Şampiyonluk koşusu öncesinde İstanbul'da katılması gereken koşular olduğu için kura çekimlerinde bulunamadığını söyleyen 21 yaşındaki apranti  Kaplan, "Ben gittiğimde kura çekimi yapılmış ve bana beş yaşındaki Munzade isimli, yarışın favori olmayan atlarından biri çıkmıştı. Diğer atlara göre benim atımın fazla şansı yoktu aslında" dedi.

'Yarışırken onunla sürekli konuştum'

Start makinasına doğru giderken Munzade ile konuştuğunu söyleyen Kaplan, atla iletişim kurabildiğine inanıyor;

"Onunla bir insanmış gibi konuştum. Bunu beraber başaracağız, onlarında dört ayağı var, senin de dört ayağın var derken yelesini okşadım. Yarışın hemen öncesinde boynunu çevirip bana baktı ve onu öptüm. Ben o sırada kazanacağımızı hissettim. Start verildiği anda atım zaten kendini hazırlamıştı ve öne fırladı. Yarışırken Munzade ile sürekli konuşarak motive ettim."

'Gücünü kontrüllü kullandım'

Diğer atlarla arayı fazla açmadan koşuyu sürdürdüğünü belirten Kaplan, ön gruptaki atların bir süre sonra tempolarının düştüğünü belirtirken bile yeniden heyecanlandığını söyledi:

"Diğer aprantilere göre atımın gücünü daha kontrollü kullandım. Son düzlükte atım anlattıklarıma cevap verdi ve diğer atların arasından çıkıp bitiş çizgisine ulaştı. Bir süre sonra hipodromda İngilizce olarak yapılan anonsta adım söylendi ve dünya birincisi Türkiye'den çıktı dendi. Bu benim için hayatımda yaşadığım en güzel andı."

Kupa töreni için kürsüye çıktığında kelimelerle tarif  edemeyeceği duygular içinde olduğunu söyleyen Kaplan "Kalbimin üzerinde ay yıldız, elimde Türk bayrağı ile birincilik kürsüsüne çıkıp İstiklal Marşı'nı okudum ve kupamı kaldırdım. Bu benim ve ülkem için büyük bir gurur kaynağı oldu diye düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Zafer Fısıltısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement