Zeki Alasya Rotary Meslek Hizmet Ödülü - Son Dakika
Güncel

Zeki Alasya Rotary Meslek Hizmet Ödülü

Zeki Alasya ile psikiyatri ve nöroloji alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Mansur Beyazyürek'e Rotary Meslek Hizmet Ödülü verilecek.

04.04.2015 10:21

Psikiyatri ve nöroloji, özellikle madde bağımlılığı konularında ulusal ve uluslararası yayınlarda çok sayıda bilimsel makalesi yayınlanan Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, halen Balıklı Rum Hastanesi Anatolia Klinikleri'nde Klinik Şefi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Sanat hayatına 1959'da MTTB (Milli Türk Tiyatro Birliği) tiyatrosunda amatör olarak başlayan Zeki Alasya, Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca Devlet Sanatçısı unvanı alan Alasya, 1973 yılında sinema oyunculuğuna Metin Akpınar ile birlikte adım atarak Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdu.

Amaçlarından biri topluma yararlı tüm iş ve mesleklerin değerinin takdir edilmesi olan Rotary Kulübü tarafından verilen Rotary Meslek Hizmet Ödülleri, mesleğinde özel bir başarı elde etmiş kişilerin topluma ve yaşadıkları çevreye olan katkılarını ödüllendirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zeki Alasya Rotary Meslek Hizmet Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement