Zeytinburnu'nda Anaokulu Sıkıntısı - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu'nda Anaokulu Sıkıntısı

Zeytinburnu\'nda Anaokulu Sıkıntısı

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, bir süre önce İstanbul Valisi Vasip Şahin'in de katıldığı toplantıda, gündeme getirdiği ilçenin bu durumuyla ilgili, konuştu.

20.04.2016 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, bir süre önce İstanbul Valisi Vasip Şahin'in de katıldığı toplantıda, gündeme getirdiği ilçenin bu durumuyla ilgili, konuştu.

İlçe 293 bin 228 kişinin ikamet ettiğini anlatan Balaban, "Sadece bir adet resmi anaokulumuz var. Bunun yanında 8 adet özel kreşimiz bulunuyor. Ana okullarımızda okuyan öğrenci sayımız 2 bin 700. Bunun yanı sıra 13 ilkokul, 12 ortaokul ve 17 adet de lisemiz mevcut. Okul sayıları arzu ettiğimiz nitelikte değil. Normal öğretime geçebilmemiz için 250 dersliğe ihtiyacımız var. Bunu gündeme getirmemizin sebebi arsa üretimine dikkat çekmek ve yatırım programlarına girmesini sağlamaktır. Ne yazık ki İstanbul'un ilçeleri arasında okul öncesi eğitim konusunda alt sıralarda yer alıyoruz" diye konuştu.

Eğitim kurumlarının sayıca az olduğu ilçede kahvehane sayısının azımsanmayacak nitelikte olduğunu dile getiren Balaban, "Toplamda 290 kahvehanenin bulunduğu Zeytinburnu'nda, 23 adet içkili mekan, 47 internet kafe, 5 adet bilardo, 4 atari salonu ve 20 de kafeterya faaliyet gösteriyor. Bunları, şikayetçi olmak için dillendirmiyorum. Bir durum tespitinde bulunuyorum. İstanbul'da okul öncesi eğitim konusunda neden Zeytinburnu en altta yer alsın? Bu durum beni üzüyor" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Zeytinburnu'nda Anaokulu Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement