Zeytinburnu'ndaki Festivalde 15 Bin Kişilik Hamsi İkramı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu'ndaki Festivalde 15 Bin Kişilik Hamsi İkramı Yapıldı

Zeytinburnu\'ndaki Festivalde 15 Bin Kişilik Hamsi İkramı Yapıldı

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 3'üncü Hamsi Şöleni ve Radyo Festivali düzenlendi.

07.05.2016 20:33

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 3'üncü Hamsi Şöleni ve Radyo Festivali düzenlendi. Zeytinburnu Meydanı'nda yapılan Hamsi Festivali'nde 15 bin kişilik hamsi ikramı yapıldı. Etkinlik alanına gelen vatandaşların hamsi yiyebilmek için oluşturduğu kuyruk havadan görüntülendi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından 3'üncü Hamsi Şöleni ve Radyo Festivali düzenlendi. Zeytinburnu Meydanı'nda yapılan Hamsi Festivali'nde 15 bin kişilik hamsi ikramı yapıldı. Vatandaşlar hamsi yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'da hamsi festivaline katılarak vatandaşlara hamsi ikramında bulundu. Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Şehzade Mustafa karakterini canlandıran minik Alihan Türkdemir, annesi Emine Türkdemir ile birlikte Zeytinburnu'nda düzenlenen Hamsi Şöleni ve Radyo Festivali'ne katıldı. Annesi ile sıraya girerek ekmek arası hamsi alan minik Türkdemir, "Sırada beklerken çok eğlendim. Hamsiyi de çok seviyorum. Sırada çok bekledim. Bende Karadenizliyim" dedi.

"ZEYTİNBURNU'NDAKİ YÖRESEL TATLARIMIZI HEMŞERİLERİMİZLE TATMAK İSTİYORUZ"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Karadeniz'in yemek kültürü denilince akla ilk gelenlerden bir tanesi hamsidir. Arzu ettik ki bu festival kapsamı içerisinde Karadeniz'in hamsisini de Zeytinburnu'ndaki hemşerilerimize tattıralım. Onun dışında doğu ve Güneyduğu'nun yemek kültürünün öne çıkanlarından bir tanesi de çiğ köftedir. Yarın, inşallah 15 bin kişiye burada çiğ köfte ikram edeceğiz. Önümüzdeki hafta sonu Rumeli'nin böreğini, Türk dünyasının pilavını da burada, Zeytinburnulu hemşerilerimize ikram edeceğiz. Zeytinburnu'nun zenginliğini, Zeytinburnu'ndaki yöresel tatlarımızı hemşerilerimizle tatmak istiyoruz. Onun için buradayız" diye konuştu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, hamsi dağıtımı sonrası Zeytinburnu Meydanı'nda kurulan radyo ofisine geçerek Karadeniz'in Sesi Radyosu'na konuk oldu.

3'üncü Hamsi Şöleni ve Radyo Festivali'ne katılan Mustafa Meriç, "Hamsi kuyruğundayız. Nasip olursa hamsi alacağız inşallah. Ben Zeytinbunuluyum. Hamsiyi en çok seven benim. Pazara gittiğim zaman hamsi alırım ben. Hamsinin tatlısı da olur, tuzlusu da olur. İdarecilerimiz bu etkinliği tertip ediyorlar. Bu çok iyi bir şey. Bugün hamsi alan var alamayan var, pazara giden var gidemeyen var. Hiç olmazsa burada herkes bir sefer hamsi yemiş oluyor" dedi.

Yarın 15 bin kişilik çiğ köfte şöleni ile devam edecek olan festivalde binlerce kişiye çiğ köfte ve ayran ikram edilecek. Ayrıca Urfa'nın meşhur sıra gecesi ekibi de halaylarıyla şölene renk katacak. 8 gün boyunca devam edecek olan festival, 13 Mayıs Cuma Günü Rumeli Böreği ve 14 Mayıs Cumartesi günü Türkistan Pilavı dağıtımıyla devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeytinburnu'ndaki Festivalde 15 Bin Kişilik Hamsi İkramı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement