Türkiye'nin 3. Herbaryum Müzesi Ziyarete Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin 3. Herbaryum Müzesi Ziyarete Açılıyor

Türkiye\'nin 3. Herbaryum Müzesi Ziyarete Açılıyor

Torul ilçesine bağlı Zigana köyündeki Zigana Doğa Okulu bünyesinde oluşturulan Herbaryum Müzesi, 17 Ağustos'ta ziyarete açılacak.

12.08.2014 12:29  Güncelleme: 15:16

Zigana Coğrafyası Derneği Başkanı Savaş Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zigana'nın, Doğu Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya geçiş merkezi olmasından ötürü bitki örtüsü bakımından zengin olduğunu belirtti.

Zigana'nın, endemik tür çeşitleri, florası ve faunasıyla eşsiz bir doğaya sahip olduğunu dile getiren Aydın, "Biz, bu coğrafyadaki bitkilerin tamamının envanterini çıkarıyoruz" dedi.

Aydın, 1928-1987 arasında hizmet veren Zigana İlkokulunun, eğitimde taşımalı sisteme geçilmesiyle öğrenci sayısının azaldığını ve atıl duruma düştüğünü ifade ederek, "Okul binası, 2011 yılında Torul Kaymakamlığının desteği, Zigana Köyü Muhtarlığı, Zigana Köyü Çevre Koruma Turizm ve Dayanışma Derneği ve Zigana Coğrafyası Derneği girişimleriyle okul köy tüzel kişiliğine devredilerek Zigana Doğa Okulu'na dönüştürülmüştü. Doğa okulu içerisinde herbaryum denilen kurutulmuş bitkilerden oluşan bir bölüm oluşturduk" diye konuştu.

Herbaryum Müzesi'ni 17 Ağustos'ta gerçekleştirilecek 5. Lames Festivali etkinlikleri kapsamında ziyarete açacaklarını kaydeden Aydın, "Doğaseverler yaz, kış fark etmeden müzemizde sergilenen bitkileri görebilecek. Bu çalışma ile Türkiye'nin üçüncü Herbaryum Müzesini açmış olacağız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin 3. Herbaryum Müzesi Ziyarete Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement