Zihinsel Engelliler "Duvar" ile Sahnede - Son Dakika
Yerel

Zihinsel Engelliler "Duvar" ile Sahnede

Zihinsel Engelliler "Duvar" ile Sahnede

2010 yılında engelli bireylerle sanatsal çalışmalara başlayan Yön Sanat Atölyesi, zihinsel engellilerden oluşan ekibiyle 20. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sahne aldı.

25.11.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2010 yılında engelli bireylerle sanatsal çalışmalara başlayan Yön Sanat Atölyesi, zihinsel engellilerden oluşan ekibiyle 20. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sahne aldı. Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda "Duvar" adlı oyunla Yenimahalle seyircisinin karşısına çıkan ekip alkış yağmuruna tutuldu.

Edebiyatımızın yaşayan en üretken kalemlerinden 140'a yakın kitabın sahibi, roman, öykü ve tiyatro oyunu yazarı Muzaffer İzgü'nün "Duvar" oyunu, Erdem Öksüz'ün yönetmenliğinde Yön Sanat Atölyesi oyuncuları tarafından sahnelendi. Her sezon hedeflerini büyüterek yollarına devam eden Yön Sanat Atölyesi, "Duvar" isimli oyunda zihinsel engelli bireylerin eğitim ve azimle neler yapabileceğini bir kez daha gösterdi. Yenimahalleli tiyatro severlerin ayakta alkışladığı oyunda kendi ülkesinde adaletsiz bir şekilde hapis yatan ve çıktıktan sonra Almanya'ya sığınan bir kişinin o ülkede cezaevi duvarı işçisi olarak çalışmaya başlaması ve ustasıyla karşılıklı konuşmaları yer alıyor. Özgürlük, para, insanca yaşamak, fedakarlık gibi konuların iki insanın hayatları üzerinden anlatılarak irdelendiği iki kişilik oyunu tiyatro severler beğeniyle izledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zihinsel Engelliler 'Duvar' ile Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement