Zihinsel Engellilere Ücretsiz Yüzme Dersleri - Son Dakika
Yerel

Zihinsel Engellilere Ücretsiz Yüzme Dersleri

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçedeki zihinsel engelli vatandaşlara özel yüzme kursları düzenliyor.

10.06.2016 10:31

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçedeki zihinsel engelli vatandaşlara özel yüzme kursları düzenliyor.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelli Birimi; işitme, görme ve zihinsel engelli olan çocuk ve yetişkinlere özel Kavaklı Kapalı Havuz ve Spor Merkezi'nde ücretsiz olarak yüzme kursları açtı. Yüzme dersleri Salı, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftanın 3 günü, spor akademisi mevzunu ve yüzücülük sporunda ihtisas yapmış profesyonel kişilerden oluşan antrenörler tarafından veriliyor.

Bire bir verilen yüzme derslerinde; kişinin psikolojisi, önceden yaşadığı korkular, fiziksel kapasitesi, bireysel yetenekleri, suya karşı adaptasyonu ve öğrenim zamanı kişiden kişiye göre değişebildiği için antrenörler engelli bireyler ile özel olarak ilgileniyor.

HEM FİZİKSEL HEM PSİKOLOJİK KATKI YAPIYOR

Yüzme sporunun engelliler tarafından rahatlıkla yapabildikleri tek spor dalı olduğunu belirten eğitmenler, bu dersler ile engellilerin sosyalleşebilmelerine olanak tanındığını, yetenekli olan çocukların kulüplere yönlendirildiğini de ifade ediyor. Yüzmeyi öğrenen engelli bireylerin kendine olan güvenleri artıyor, sosyal çevreyle daha uyumlu hale geliyor. Kendi kendilerine yetme yetenekleri artıyor ve motivasyonları yükseliyor. Ayrıca sudaki hareketlerin engellilerin kas gelişimine de katkı sağladığı biliniyor. Haftanın 3 günü gerçekleşen kurslara ulaşım için Beylikdüzü Belediyesi servis imkanı sunuyor.

Zihinsel engeli olan çocuklarını hizmetten faydalandırmak isteyen ebeveynler; 444 09 39 NO'lu telefondan detaylı bilgi alabilir veya Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne doğrudan başvurabilirler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zihinsel Engellilere Ücretsiz Yüzme Dersleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement