Zincidere-Başakpınar Yolu Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Zincidere-Başakpınar Yolu Yenilendi

Zincidere-Başakpınar Yolu Yenilendi

Talas Belediyesi tarafından bahar mevsiminde Zincidere ile Başakpınar mahalleleri arasındaki keskin virajlarda ve görüş açısının güçleştiği tepelerde başlatılan yol genişletme ve düzenleme çalışmaları sona erdi.

26.09.2013 17:01

Talas Belediyesi tarafından bahar mevsiminde Zincidere ile Başakpınar mahalleleri arasındaki keskin virajlarda ve görüş açısının güçleştiği tepelerde başlatılan yol genişletme ve düzenleme çalışmaları sona erdi. Yaklaşık 2 kilometrelik yolda 5 bin kamyon dolgu malzemesi kullanılırken 100 metre yarma yapılarak yeniden hizmete sunuldu.

Zincidere ve Başakpınar mahallelerini birbirine bağlayan yolda bahar mevsiminde başlanılan hummalı çalışmalar tamamlandı. Fen işleri ekipleri keskin virajlarda görüş açısını genişletmek için tepeleri yararken virajları ise doldurarak kot seviyesini asgariye indirdi.

Talas'tan Malatya yoluna da bağlantı olarak kullanılan yolda çalışmaların tamamlandığını belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, kod seviyesini ayarlamak için tonlarca dolgu malzemesi kullanıldığını söyledi. Özellikle kış aylarında keskin virajlar ve eğim nedeniyle sürücülerin zorlandığını ifade eden Başkan Yıldırım, "Yolun yapılmasıyla araç sahiplerine çok rahat bir ulaşım sağlamış olduk. Zaman zaman kazaların yaşandığı tehlike arz eden dar yolda yaptığımız dolgu ve genişletme çalışmalarımız uzun süren çalışmaların ardından sona erdi." dedi. Başkan Yıldırım, dolgu ve genişletme çalışmalarıyla keskin virajların 25 metre genişliğine ulaştığını anlatırken, yolun tepelik alanlarında 10 metreye yakın kırım çalışması ile kod seviyesini düşürdüklerini ifade etti. Başkan Yıldırım, "Bir yandan yükselttiğimiz bir yandan da düşürdüğümüz yolda olabildiğince kot seviyesini ayarlamaya çalıştık. Artık sürücülerimiz yaz kış yukarı mahallelere ve Malatya yoluna alternatif bağlantı geçişlerini rahatlıkla sağlayabilecekler. Bu çalışmaları günü kurtaran hizmetler olarak değil, ileriye yönelik modern ve kalıcı hizmetler olarak gerçekleştirmekteyiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Zincidere mahallesinde bütün yolların asfaltlarının yenilendiğini ve asfaltsız, bozuk yol bulunmadığını kaydeden Başkan Yıldırım, "Modern teknolojik araçlarla bu yıl asfaltta çok iyi bir sezon yaşıyoruz. Asfaltta çağ atladık. Talas'ın bütün mahallelerinde alt yapı ve belediyecilik hizmetleriyle ilgili çalışmalar yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zincidere-Başakpınar Yolu Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement