Zonguldak'ta Çalışanlara Canlı Bomba Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Çalışanlara Canlı Bomba Eğitimi

Zonguldak\'ta Çalışanlara Canlı Bomba Eğitimi

Zonguldak'ta çalışanlara canlı bomba eğitimi ZONGULDAK'ta, şüpheli kişi, araç ve çanta ihbarlarının yoğun olduğu alışveriş merkezi, PTT ve bankalarda çalışanlara, bomba ile yapılan terör eylemleri hakkında bilgi verildi.

23.01.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta çalışanlara canlı bomba eğitimi

ZONGULDAK'ta, şüpheli kişi, araç ve çanta ihbarlarının yoğun olduğu alışveriş merkezi, PTT ve bankalarda çalışanlara, bomba ile yapılan terör eylemleri hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce Dedeman Oteli'nde düzenlenen bilgilendirme eğitimine 50 çalışan ve yönetici katıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürü Barış Pekinci, son günlerde ülke genelinde bomba ile yapılan terör saldırılarının arttığına dikkat çekerek, şüpheli paket, şüpheli şahıs, şüpheli araç ve olaylar karşısında alınacak tedbirlere değindi. Pekici, bu tür şüpheli durumların fark edilmesinde polise haber verilmesini istedi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanı Bircan Direk ise canlı bombanın kendisini nasıl imha ettiğini, bomba yüklü araçların nasıl patlatıldığını sinevizyon gösterimiyle anlattı. Araçlara konulan bombaların tespitinin güç olduğunu belirten Direk, "Dışarıdan görebileceğimiz tüp olabilir. Mıknatıs kullanılarak aracın altına konulabilir. Bu tür durumları gördüğümüz zaman kesinlikle dokunmamamız, müdahale etmememiz lazım. Hemen polisi aramalısınız" dedi.

Direk, şüpheli çantaları nasıl imha ettiklerini de anlattı. Bir çalışanın, "Şüpheli olduğu ihbarı yapılan çantada ya bebek varsa. İmha etmeden anlayamaz mısınız?" sorusu üzerine, "İçindekini anlamamız mümkün değil. Belki ses gelirse anlayabiliriz ama içini zaten görmüyoruz. İmhayı yaptıktan sonra incelememizi yaparız. Tabii ki risk var" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Çalışanlara Canlı Bomba Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement