Zonguldak'ta Yaz Boyunca 62 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Yaz Boyunca 62 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı

Zonguldak\'ta Yaz Boyunca 62 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı

ZONGULDAK'ta, kentin tek mavi bayraklı plajı Kapuz'da görevli cankurtaranlar, yaz başından bu yana boğulma tehlikesi geçiren toplam 62 kişiyi kurtardı.

19.09.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZONGULDAK'ta, kentin tek mavi bayraklı plajı Kapuz'da görevli cankurtaranlar, yaz başından bu yana boğulma tehlikesi geçiren toplam 62 kişiyi kurtardı.

Zonguldak Belediyesi'nce işletilen Kapuz Plajı'na bölge halkı yoğun ilgi gösterdi. Salı ve perşembe günleri sadece kadınlara tahsis edilen, diğer günler ise kadın ve erkeklerin birlikte kullanabildiği plajda belediye tarafından görevlendirilen cankurtaranlar, plajın üç noktasındaki kulelerde gün boyu nöbet tutarak boğulmalara karşı önlem alıyor. 33 yıldır cankurtaran olarak görev yapan, aynı zamanda plaj amiri olan Hayri Topçuoğlu, 5 canturanla plajda insanların güvenliği için çalıştıklarını söyledi. Topçuoğlu, şimdiye kadar denizde boğulma tehlikesi geçiren 62 kişiyi kurtırdıklarını belirterek, "Bunlardan 4'ü günlerce hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde kalıp yaşama dönen vatandaşlarımız olmuştur. Bizim için bu sezon can kaybının olmaması en büyük sevincimiz olmuştur. Ekiplerimiz sezon boyunca canla başla görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır."

Topçuoğlu, Zonguldak'ta deniz sezonunun son günlerini yaşadıklarını, bu yüzden plaja gelen sayısının da azaldığını söyledi.

- Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Yaz Boyunca 62 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement