Zonguldak Valiliği Metruk Binalara Girişi Yasakladı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Valiliği Metruk Binalara Girişi Yasakladı

Zonguldak Valiliği Metruk Binalara Girişi Yasakladı

Zonguldak Valiliği, kentte kullanılmayan atıl durumdaki 196 metruk binaya girişi yasakladı.

19.11.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Valiliği, kentte kullanılmayan atıl durumdaki 196 metruk binaya girişi yasakladı. Karara göre, çeşitli suçların işlenip, suç faillerinin konakladığı, uyuşturucu ve yasak maddelerin pazarlanıp kullanıldığı, ayrıca fuhuş yapıldığı belirtilen binalara girenlere idari para cezası uygulanacak.

11 Kasım tarihli Valilik kararında, hızlı kentleşme sürecinde kentin bazı bölgelerinde metruk ve çöküntü alanlarının oluştuğu, kullanılmayan binaların tehlike teşkil ettiği ve genel güvenliği tehdit eder hale geldiği belirtildi. Yerleşim alanlarının dışında, insan hareketliliğinden uzak, kolluğun denetim alanı dışında kalan atıl nitelikteki bölgeler ve metruk binaların suç yuvası haline gelmesinin yanında küçük çocuklar tarafından da oyun alanı olarak kullanıldığına dikkat çekildi.

Genel güvenlik ve asayiş açısından riskli olan bu yerlerin sadece polisiye tedbirlerle kontrol altında tutulmasının mümkün olmayacağına işaret edilen karar ile söz konusu kullanılmayan metruk alan ve binalara giriş yasaklandı. Karara göre, yasağa uymayanlar kolluk kuvvetlerince tespit edildiğinde Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereği para cezası uygulanacak. 15 yaşını doldurmayanların ise ilk ihlallerinde velileri uyarılacak, ikinci ihlalde aynı şekilde velilerine para cezası verilecek.

Suç ve suçluyla mücadele, suçu oluşmadan önlemek, azaltmak, kamu düzenini, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla alınan kararda, kent genelinde belirlenen ve aralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü gibi kamu kurumlarına ait 196 metruk binanın adres ve sahiplerinin listesi de yer aldı.

Kararda, söz konusu metruk alan ve binalara, sahibi bulunan kişi ve kuruluşlar tarafından, 'Bu bina Zonguldak Valiliği'nce riskli alan olarak sınflandırılmış ve girilmesi yasaklanmıştır. Girenler hakkında Valilik kararı gereği idari para cezası uygulanacaktır. İhbar için lütfen 155 polis imdat hattını arayınız' yazılı tabela asılması istendi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Valiliği Metruk Binalara Girişi Yasakladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement