Zonguldak ve Edirne Sele Teslim - Son Dakika
Güncel

Zonguldak ve Edirne Sele Teslim

Zonguldak ve Edirne Sele Teslim

Zonguldak ve Edirne’de etkili olan sağanak yağış sel baskınlarına yol açtı.

16.07.2014 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak’ta sahur vakti başlayan fırtına ve sağanak yağmur sokakları göle çevirdi. Sel sularında mahsur kalan araçları itfaiye ekipleri kurtardı.

Zonguldak’ta sahur vakti başlayan ve yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağmur kent merkezi ve Ereğli’yi göle çevirdi. Kdz Ereğli ilçesinde bir çok araç sular altında kaldı. Ereğlili vatandaşlar alt yapının yetersiz olmasına tepki gösterdi. Belediyeyi aradıklarını ifade eden vatandaşlar herhangi bir yardımın gelmemesinden şikayet etti.

Kent merkezinde de caddeler sular altında kaldı. Kozlu ilçesinde onlarca iş yeri ve evi su bastı. İtfaiye ekipleri gelen her ihbarı değerlendirdi. Kozlu Belediyesi ekipleri ise işyerlerine giren suyu tahliye etti. Fırtına sebebiyle de onlarca ağaç yola devrildi. Kırılan dalları görevliler temizlemek için uzun süre uğraştı. Zonguldak ile Kozlu’yu bağlayan karayolu da sular altında kaldı. Yoldan geçen lüks otomobil yükselen suda mahsur kaldı. Araç çekici yardımı ile kurtarıldı.

Bir başka kurtarma operasyonu da Kozlu’da gerçekleşti. Sel sularının getirdiği çamura batan bir otomobil Kozlu Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yardımı ile kurtarıldı. Uzun süren çalışmanın ardından çamura batan ve içinde ailenin bulunduğu otomobil kurtarıldı.

SEL EDİRNE’Yİ DE YIKTI

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 1 saat aralıksız süren sağanak sel baskınlarına yol açtı.

Uzunköprü ilçesinde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Mescit ve Atatürk Semtinde birçok haneyi su bastı. Vatandaşlar suları tahliye etmek için yoğun çaba harcadı. Uzunköprü Belediyesi ekipleri tıkanan rögar kapaklarını açmak için çalışma başlattı. Hayrabolu Caddesinde yöntemin tamamiyle tıkanması sonucu yöntemde kalan araçlarda maddi hasar meydana geldi. Vatandaşlar sabaha kadar sel nöbeti tutacaklarını belirtti.

’’YOL ÇÖKTÜ OTOMOBİL ÇUKURA DÜŞTÜ’’

Uzunköprü- Keşan yolu üzerinde şiddetli yağıştan dolayı yolun çöktüğü çukura otomobil düştü. Yolun üzerinde park halinde bulunan 59 RD 951 plakalı otomobil çukura düştü. Yol kontrolü yapan 8547 kodlu Uzunköprü Trafik Polisi ekibi otomobilin çukura düştüğünü görünce çökmenin yaşandığı bölgenin etrafına emniyet şeridi çekti. Hafif hasar gören otomobil vinçler çıkarılarak çekiciye konuldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak ve Edirne Sele Teslim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement