Zonguldak - Yangınlara Karşı 30 Köye Su Tankı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak - Yangınlara Karşı 30 Köye Su Tankı

Zonguldak - Yangınlara Karşı 30 Köye Su Tankı

Yangınlara karşı 30 köye su tankı Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde, yangınlara müdahalede kullanılmak üzere 30 köy muhtarına 2.5 tonluk su tankı törenle dağıtıldı.

23.06.2015 18:28

Yangınlara karşı 30 köye su tankı

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde, yangınlara müdahalede kullanılmak üzere 30 köy muhtarına 2.5 tonluk su tankı törenle dağıtıldı.

İl Özel İdaresi bütçesinden toplam 200 bin liraya alınan 30 su tankının dağıtım töreni Gökçebey Fidanlık Müdürlüğü'nde yapıldı. Törene Vali Ali Kaban ve köy muhtarı katıldı. Vali Kaban, su tanklarının kullanımı konusunda bilgi aldığı sırada Kaleoğlu Köyü Muhtarı Celal Tatoğlu, "Bunlar bizim için çok yarayışlı da bunu çekmek için traktör de istiyoruz" dedi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ise su tanklarına yılda 3 vey 5 kez ihtiyaç duyulacağını belirterek, "Bunlar, orman ve ev yangınlarında müdahalede kullanılıyor. Bir traktörün maliyetini düşünün. Yılda 10 defa kullanılmak üzere bekleyecek. Bu konuda bize bir talep gelmedi. Ama değerlendiririz" dedi. Vali Ali Kaban da, "Burası onun yeri değil. Sonra bakarız" dedi.

Ardından su tanklarının nasıl kullanılacağı görevliler tarafından uygulamalı olarak muhtarlara gösterildi. Vali Kaban, köy muhtarlarına su tanklarını teslim etti. Muhtarlar, su tanklarını kendi traktörlerinin arkasına takıp köylerine götürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak - Yangınlara Karşı 30 Köye Su Tankı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement