"Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı" Konferansı Verildi - Son Dakika
Güncel

"Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı" Konferansı Verildi

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği – Aktiffelsefe Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde "Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı" konferansı düzenledi.

19.04.2014 14:53

C.B.Ü. Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Özmen'in aktardığı konferansı Cezaevi Müdürü İsmet Çelik ve Cezaevi personeli ilgiyle takip etti.

Konuşmasına Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'ne teşekkür ederek başlayan Prof Dr. Erol Özmen "İletişim bir sanattır ve iletişim yeteneklerimizi geliştirmek için karşımızdaki insana sevgi ile yaklaşmayı öğrenmeliyiz" diye günlük hayatta karşılaştığımız zor ilişkileri nasıl yönetebileceğimiz ile ilgili ip uçları vererek " 'geçinilmesi zor insan' kavramının yerine 'geçimsizlik yaşanan ilişki' kavramını kullanmanın daha uygun olacağını, çünkü ilişkiler içindeki zorlukların hiçbir zaman sadece tek kişiden kaynaklanmadığını ve bu yüzden insanın öncelikle 'kendini tanıması' gerektiğini vurguladı."
Konferansın sonunda konuşan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Temsilciliği Başkan Yardımcısı Lokman Öymener "Belki de en zor insan kendi içimizdekidir. Kişinin kendi potansiyellerini keşfederek, kendini tanıma macerası içerisinde diğer kişilerle de daha iyi iletişim kurması mümkün olabilir. Bu nedenle felsefe ile kendini tanıma macerasına atılmak isteyen herkesi Aktiffelsefe'ye davet ediyorum" diye konuştu ve Prof. Dr. Erol Özmen'e teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Çelik Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından geçtiğimiz aylarda da "Mutlu Çocuk Yetiştirme Sanatı" konferansı aldıklarını ve her zaman karşılıksız olarak gönüllü bir şekilde destek veren, Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'ne teşekkür etti. Cezaevi Müdürü İsmet Çelik Prof. Dr. Erol Özmen'e de aktardığı değerli bilgiler için teşekkür etti. Dernek başkan Yrd. Lokman Öymener ve Prof. Dr. Erol Özmen'e çiçek takdim edilmesi ile program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı' Konferansı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement