Kayseri'de Zürafa 'Zambak' Yavruladı - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Zürafa 'Zambak' Yavruladı

Kayseri\'de Zürafa \'Zambak\' Yavruladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı Harikalar Diyarı içindeki Hayvanat Bahçesinin en uzun misafiri Zambak isimli zürafa, sağlıklı bir dişi yavru dünyaya getirdi.

23.07.2014 13:26  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÖNAL - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Harikalar Diyarı içindeki Hayvanat Bahçesi'nin en uzun misafiri "Zambak" isimli zürafa, sağlıklı bir dişi yavru dünyaya getirdi.

Yaklaşık 10 ay önce Ankara Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Ankara Hayvanat Bahçesi'nden getirilen 3 metre 80 santimetrelik 9 yaşındaki Zambak ile erkek zürafa Zeybek'in yavruları oldu.

Anadolu Harikalar Diyarı'nın bağlı olduğu Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin Genel Koordinatörü Ali Üstünel, AA muhabirine yaptığı açıklamada kısa bir süre önce dünyaya gelen zürafa yavrusunun Hayvanat Bahçesi'ne renk kattığını söyledi.

Hayvanat Bahçesi'nde şartların çok iyi olması nedeniyle hayvanların üreyebildiklerini aktaran Üstünel, şöyle devam etti:

"Burada misafir ettiğimiz hayvanların sağlıklı bir şekide üremeleri, şartların iyi olduğunun göstergesi. Bu da bizim ve çalışanlarımızı son derece mutlu ediyor. Baharın gelmesiyle beraber çok sayıda hayvan doğum yaptı. Buna zürafaların da dahil olması bizi çok mutlu etti."

Hayvanat Bahçesi'ndeki zürafa sayısının yeni doğan yavruyla 3'e çıktığını belirten Üstünel, şunları kaydetti:

"Hayvanat Bahçemizde 173 türde 2 binden fazla hayvan bulunmaktadır. Bunlardan biri de zürafa. Zürafalarımızı geçtiğimiz yıl Atatürk Orman Çiftliği'nden transfer etmiştik. Birkaç gün önce son derece sağlıklı dişi bir yavruları dünyaya geldi. Son derece çok sağlıklı, annesi yavrusuna iyi bir şekilde bakıyor."

Zürafa yavrusunun kısa bir süre sonra vatandaşların ziyaretine açılacağını vurgulayan Üstünel, "İnşallah önümüzdeki günlerde yavruyu da bahçe bölümüne alarak vatandaşlarımızla buluşturacağız. Ziyaretçilerimizden ricamız, zürafanın kontrolsüz beslenmesine yönelik bir şey yapmamaları" diye konuştu.

Üstünel, Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan yavruların isimlerini  vatandaşlardan gelen önerilerle belirlediklerini ifade etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Zürafa 'Zambak' Yavruladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement