Renkli Makaron Nasıl Yapılır? - Son Dakika
Kadın

Renkli Makaron Nasıl Yapılır?

Renkli Makaron Nasıl Yapılır?

Görüntüsüyle iştah kabartan ve son zamanların favori tatlısı olan rengarenk makaronları evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

02.08.2016 16:17  Güncelleme: 16:26

Makaron İçin Malzemeler

160 gr Toz Şeker
140 gr Badem Unu veya Toz Badem
50 gr Pudra Şekeri
2,5 Yumurta Akı (Bunları bir gün buzdolabında üzerini streçle kapatarak bekletirseniz daha leziz bir tada sahip olursunuz)
Pembe Gıda Boyası ve Gül Aroması
Sarı Gıda Boyası ve Limon Aroması (tabi ki bunları damak zevkinize göre çikolatalı, portakallı vs. yapabilirsiniz.)

Kurabiyelerin Arası İçin

50 gr Krema
100 gr Beyaz Çikolata

Makaronun Yapılışı

Kreması için;

Sos tavasını kısık ateşe koyun içine kremayı dökün, krema kaynayınca ocaktan alın. Ocaktan aldığınız kremanın içine 100 gr beyaz çikolatayı ilave edin ve bir spatula yardımıyla yavaşça karıştırarak eritin. Çikolata kremanın içinde eridikten sonra iki ayrı kaba eşit miktarda boşaltın. Bir kabın içine bir iki damla gül aroması damlatın, diğer kabın içine de aynı şekilde limon aromasını damlatın. Tatlı kaşığı vasıtasıyla yavaş yavaş kremaya yedirerek karıştırın ve kremayı buzdolabına alın.

Kurabiyeler İçin;

Yumurta akına bir çimdik tuz (fazlası kesinlikle tadı bozacaktır.) ilave edin ve mikserle köpükleyinceye kadar kısa bir süre çırpın. Daha sonra toz şekeri ilave edin bu karışımı da mikserle karıştırın.10 dk karıştırmak yeterli olacaktır.

Ayrı bir kapta toz şekeri ve badem ununu birleştirip karıştırın. Bu karışımı yumurta akıyla birleştirip, çırpma teliyle mikser kullanmadan birbirine iyice yedirerek karıştırın. Bu hamuru da iki kaba ayırın, ilk kaba pembe gıda boyası ( mümkün olduğunca az döküp karıştırarak istediğiniz renk tonunu almış mı diye kontrol etmelisiniz.) koyup karıştırın. İkinci kap için de aynı işlemi sarı gıda boyasıyla yapın.

Hamuru sıkma torbasına koyup, yağlı kağıtla kapladığınız tepsinize 1 tl büyüklüğünde sıkın.(Sıkma torbanız ve duyunuz yok ise, bir dolap poşeti de kullanabilirsiniz.) Bütün hamuru bu şekilde sıktıktan sonra makaronların üzerinin düzelmesi ve içindeki havanın atılması için tepsiyi sertçe bir iki kez tezgaha vurun. Hamur bu şekilde 15 dk kadar dışarıda hafif kurusun. Sonrasında tepsiyi 130 derece önceden ısıtılmış fırına atın ve 15 dakika pişirin.

Dakika dolana kadar fırının kapağını açmayın. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkarın, tepsiden almadan önce soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra spatula yardımıyla yavaşça çıkarın. Daha önceden buzdolabından çıkardığımız kremayı kurabiyenin üzerine tatlı kaşığıyla koyup diğer bir kurabiyeyi üzerine koyun. İkisini birleştirin. Tabi ki limon aromalı kremayı sarı kurabiyeye sürmelisiniz.

Ve hazırladığımız bu makaronlar bir süre beklettikten sonra yemeye hazır hale gelecektir. Ama bir gün bekletirseniz kesinlikle daha lezzetli olacaktır.


Son Dakika Kadın Renkli Makaron Nasıl Yapılır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement