Siirt'te 8 Mart Kadınlar Günü Kutlandı - Son Dakika
Kadın

Siirt'te 8 Mart Kadınlar Günü Kutlandı

Siirt\'te 8 Mart Kadınlar Günü Kutlandı

Barış ve Demokrasi Partisi İl teşkilatı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya kadınlar Günü Siirt'te düzenlenen etkinlikle kutlandı.

06.03.2014 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Eş Genel başkanı Gülten Kışanak'ın katılımıyla Barış Mahallesi'nde düzenlenen etkinlik, yerel Kürt ses sanatçılarının seslendirdiği şarkılar başladı. Miting alanına, Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in fotoğraflarının yer aldığı pankart açıldı.Düzenlenen etkinlikte konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Paris cinayetinin kimlerin işlediğini çıkaracaklarını söyledi.

Kışanak, "Kürt kadın harekâtı, demokratik özgür kadın harekatı, dünyada hiçbir kadın harekatının cesaret edemediği bir atılım atarak ardık 'yönetimde eşit görev, eşit sorumluluk istiyoruz' dedi. Biz kadınlar elimizin taşın altına koyuyoruz. Bütün gücümüzü halkımızın özgürlük mücadelesi için seferber ediyoruz. Paris'te Sakine, Leyla ve Fidan adlı üç kadın yoldaşımızı katlederek bize gözdağı vermek istediler. Bunu yaparak kadın harekâtını durdurmak ve korkutmak için yaptılar. Kürt kadının dışarı çıkmasını, örgütlenmesini, mücadeleden vazgeçmesi için yapıldı. Bugüne kadar nasıl direndiyseniz Paris cinayetine karşı o güçlü iradeyle meydanlara çıkıp gösterdiniz. İste Siirt, işte meydan, korkan var mı? Kürt kadınların özgürlük mücadelesini kimse durduramaz kimse dindiremez. Lanet olsun bu cinayeti işleyenler. Diyoruz ki, hiç merak etmesinler bir gün onunda kaseti çıkacak. Biz paralel yapı ile AKP'nin nasıl el ele verdiğini ve Paris cinayetini nasıl birlikte tezgâhladığını çok iyi biliyoruz. Ama halkımıza nasıl zulmettiler, bu cinayeti nasıl işlediler bunun kaseti çıkmıyor. Bunu da biz ortaya çıkaracağız. Kürt kadınları olarak bunun hesabını soracağız, başbakan'dan MİT'ten paralel yapıdan bunların her birinden bunun hesabını çıkaracağız. Fitil fitil burunlarından gelecek. Kimse Kürt kadınlarını güçsüz zannetmesin, kimse Kürt kadının susacak, sineye çekecek zannetmesin, bu cinayetin hesabını verecekler."dedi. Etkinlik, meydanı dolduran kalabalığın halay çekmesiyle sona erdi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kadın Siirt'te 8 Mart Kadınlar Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement