'Boş Şehir' Sezonun Son Gösterimi ile İstanbul'da - Son Dakika
Kültür Sanat

'Boş Şehir' Sezonun Son Gösterimi ile İstanbul'da

\'Boş Şehir\' Sezonun Son Gösterimi ile İstanbul\'da

İzmirli tiyatro grubu Tiyatro4 sezona İstanbul'da Boş Şehir oyunuyla veda edecek.

15.04.2016 13:10  Güncelleme: 13:18

26 Nisan'da Garajistanbul'da sahnelenecek oyunda, Tiyatro4 yeni bir projeyle izleyicinin karşısına çıkacak. Tiyatro4, 'Tiyatro sadece seyirlik değildir. Tiyatro okunur' diyerek başlattıkları projelerinde her gösteriminde 5 seyircisine Mitos Boyut Yayınları'ndan tiyatro kitabı armağan ediyor.

"Boş Şehir", "Barut Fıçısı" oyununun yazarı Dejan Dukovski'nin 2007'de yazdığı oyunu. Oyun iç savaşta karşı tarafların askerleri olarak karşılaşmış iki erkek kardeşin bir gecelik macerasını anlatıyor. Sahnede Kağan Uluca ve Serdar Bakioğlu var. Oyunun yönetmenliğini ise Derya Efe üstleniyor.

Başrol oyucularından Kağan Uluca oyunu anlatırken şu ifadelere yer veriyor: 'Balkan İç Savaşı'nın tanığı Dejan Dukovski'nin 2007'de yazdığı oyun, iç savaş durumuna muzip yaklaşımının yanı sıra sarsıcı bir zeka ve dile sahip. Savaş alanında karşılaşan iki kardeş, oyun boyunca savaş nedeniyle boşaltılmış bir şehirde ordan oraya koşuyor, geçmişi tartışıyor, yalanlar ve gerçekleri birbirine karıştırıyor, şehrin mekanlarını geziyor, banka soyuyor, kumarhaneye uğruyor ve yaklaşan sonlarına doğru emin adımlarla ilerliyorlar.'

BİLET-KİTAP PROJESİ

3 boyutlu dekorla izleyici karşısına çıkacak oyun için Yönetmen Derya Efe,
Ekip 'Boş Şehir' isimli projesini, sahnede kurulu 3 boyutlu bir dekor üzerine uygulanan soyut içerikli animasyonlar eşliğinde sahneliyor. Tiyatro sahnelerinde yakın zamanda çokça görmeye başlayacağımız 3D Mapping, bilgisayar ve projeksiyon aracılığıyla 3 boyutlu alanları ışığa boyayan bir uygulama' dedi.

Bilet-Kitap' projesinin hangi ihtiyaçtan doğduğunaysa, Derya ve Kağan Uluca şöyle cevap veriyor: 'tiyatro'nun toplumla bağlantısında etkin bir eksikliğin giderilmesi için bir ilk adım atmayı amaçladık. Tiyatro izleyicisi ve okuyucusu benzer kitleler. Bir tiyatro kitabının kazandırdıklarını daha çok seyircinin fark etmesine katkıda bulunmak, tiyatro kitabı okuyucusuna ise saygıyla bilet uzatmak istedik. Mitos Boyut Yayınları ise projeye destek verdi.

"Tiyatro4'ü, yenilikçi ve sıra dışı projeleri ile dikkat çeken, adını kısa sürede geniş kitlelere duyurmayı başaran yeni bir oluşum" olarak tanımlayan Efe ve Uluca, İzmir ve İstanbullu birçok sanatçının, Tiyatro4 çatısı altında oyunlarını yeni teknikler deneyerek sahneyle buluşturmak ve seyircilere farklı deneyimler yaşatmak üzere bir arada çalıştığını belirtiyor.

Tiyatro4, 'Boş Şehir'le İzmir Bedia Muvahhit Ödülleri'nde 'Yılın En Başarılı Prodüksiyonu', 'Yılın En Başarılı Yönetmeni' ve 'Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu dallarında aday olan oyun iki ayrı Işık Tasarım Ödülüne sahipken Ben, Feuerbach'la - Rotary 1. Tiyatro Ödülleri'nde En Başarılı Dramaturg ödülüne sahip.

BOŞ ŞEHİR
Tarih : 26 NİSAN SALI
Saat : 20.30
Yer : Garajistanbul

Biletler Biletiva ve Garajistanbul Gişesi'nden alınabilir.

Son Dakika Kültür Sanat 'Boş Şehir' Sezonun Son Gösterimi ile İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement