Erbaa Katmeri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Erbaa Katmeri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi

Erbaa Katmeri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi

Tokat'ın Erbaa ilçesinin yöresel lezzeti olan Erbaa katmeri, Erbaa Belediyesinin başvurusuyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Hamurun 12 kez katlanıp arasına yağ, ceviz, haşhaş eklenerek üretilen Erbaa katmeri, ilçenin özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olarak biliniyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, katmerin coğrafi tescil belgesiyle Erbaa katmeri olarak anılacağını ve amacın kültürün devam ettirilmesi ve tanıtımının sağlanması olduğunu belirtti.

10.08.2023 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Erbaa ilçesinin yöresel lezzeti "Erbaa katmeri" Erbaa Belediyesinin başvurusuyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi.

Erbaa Belediyesinin 2022'deki başvurusu sonrasında yapılan değerlendirmeler sonucu, ilçedeki fırınlarda hamurun 12 kez katlanıp arasına yağ, ceviz, haşhaş eklenerek üretilen Erbaa katmeri coğrafi tescil belgesine kavuştu.

Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erbaa katmerinin ilçede özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olduğunu söyledi.

Misafirler geldiğinde pide ile beraber katmer de yapıldığını ifade eden Karagöl, şunları kaydetti:

"Erbaa katmeriyle alakalı biz coğrafi tescil başvurusunda bulunmuştuk. Bununla ilgili yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde de katmerimizin coğrafi işaretini almış olduk. Artık katmerimiz Erbaa katmeri olarak anılacak. Amacımız, kültürümüzü devam ettirmek, tescillemek, katmerimizin tanıtımını, bununla beraber Erbaa'mızın tanıtımını sağlamaktı."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Erbaa Katmeri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement