Fethin 557. Yılında 557 Kitap - Son Dakika
Kültür Sanat

Fethin 557. Yılında 557 Kitap

Fethin 557. Yılında 557 Kitap

İstanbul'un Fethi'nin 557 Yıldönümü Kutlamaları İstanbul'da Birçok Etkinlikle Kutlanıyor Ve Fetih Coşkusu Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yıl Da Yaşanmaya Devam Ediyor.

29.05.2010 14:33

NT Mağazaları İstanbul'u fethettiğinde genç bir padişah olan Fatih Sultan Mehmet'in büyük başarısının genç nesillere ışık tutması amacıyla Fatih'in türbesinde 557 kitap hediye edecek.

Fetih kutlamaları kapsamında fethin canlandırılması, ışık, ses gösterileri, mehter konserleri, Kur'an ziyafetleri gibi birçok alternatifle kutlama programları düzenleniyor. İstanbul'un Fethi'nin anlatıldığı konferanslar, tiyatro gösterileri, fethin gerçekleştiği önemli mekanlara düzenlenen geziler de 29 Mayıs'ı zenginleştiren diğer etkinlikler olarak öne çıkıyor. İstanbul'da 28 olmak üzere toplam 104 mağazası bulunan NT Mağazaları da bu anlamlı güne kitap hediye ederek katkı sağlayacak.

Kitap ve kültür odaklı çalışmalarıyla öne çıkan NT Mağazaları İstanbul'un Fethi'nin kutlandığı 29 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00'ten itibaren 557 adet kitap dağıtacak. Selim Gündüzalp'in yazdığı "Sultan Fatih" adlı kitap Fatih Sultan Mehmet'in Fatih Camii'nde bulunan türbesini ziyarete gelenlere hediye edilecek. Kitap dağıtımı NT Mağazaları Bölge Sorumlusu olarak görev yapan ve Fatih Sultan Mehmet'e benzerliğiyle çevresinde "Fatih'in Kayıp Torunu" olarak adlandırılan Mutlu Deveci tarafından yapılacak.

Zafer Yayınlarından çıkan Yazar Selim Gündüzalp'in kaleme aldığı Sultan Fatih adlı kitapta 2. Mehmet'i Fatih yapan serüven doğumundan itibaren işleniyor. Fethe giden yolda, Fatih'in eğitimine, kişiliğine, dehasına dair çarpıcı gerçekler anlatılıyor. Ayrıca kitapta fethin hazırlıkları, maddi manevi mimarları, fetih sırasında yaşanan olaylar anlaşılabilir dilde okuyucuyla buluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Fethin 557. Yılında 557 Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement