Hevra Destek Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Hevra Destek Merkezi Hizmete Girdi

Hevra Destek Merkezi Hizmete Girdi

Madde bağımlılığıyla daha etkin mücadele yürütmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Hevra Destek Merkezi hizmete açıldı.

15.05.2015 10:08  Güncelleme: 10:24

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Hevra Destek Merkezi hizmete açıldı. Psikolojik destek, bireysel görüşme, grup psikolojik eğitim odaları, resim, sanat atölyeleri ve spor alanlarının yer aldığı üç katlı merkezin açılışına Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Barış Anneleri, HDP Diyarbakır milletvekili adayı İmam Taşçıer, ilçe belediyelerin eş başkanları, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Amed Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu bileşenleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

"Yarın Değil Şimdi! Bir Yaşam İçin, Madde Bağımlılığına Hayır…" pankartının asıldığı merkezin açılışında konuşan Hevra Destek Merkezi Koordinatörü Fırat Düzgün, Amed Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu'nun şimdiye dek yaptığı çalışmalar hakkında kısaca bilgi verdi. Merkezin maddeyle mücadele konusunda yürüteceği çalışmaları ve hedeflerini anlatan Düzgün, 5 ay önce Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle oluşturulan 'Adsız Narkotiklerin', 'Amed Azadi Adsız Narkotikleri' adıyla faaliyetlerinin bir kısmını merkezde sürdüreceğini bildirdi. Amed Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu adına konuşan Mustafa Arık ise platformun kuruluş aşamasını ve çalışma yöntemini anlattı.

Ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise Amed Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu'nun 10 aydır çalışma yürüttüğünü ve bu kadar büyüyeceğini beklemediklerini belirtti. Kışanak, oluşumda yer alan her bileşenin sürekli çalışmaların içinde olduğunu, bu durumun ilerisi için umut verdiğini ifade etti. Madde bağımlılığıyla mücadelenin ancak güçlü bir toplumsal destekle yürütülebileceğini vurgulayan Kışanak, her bileşenin kendi pencere ve cephesinden çalışma yürütmesi durumunda bu durumun aşılabileceğini kaydetti.

'Sorun Güçlü Bir Toplumsal Destek ve İşbirliğiyle Azalır'

Amed Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu'nun yaptığı alan araştırmasına değinen Kışanak, "Şu ana kadar yapılan en büyük saha araştırmasıydı. 10 bin 300 kişiyle görüşüldü. Araştırmada merak ve geçici arkadaş ilişkisinin madde kullanımında etkili olduğu görüldü. Sorunun çok köklü olmadığını gösterdi. Herkesin işbirliği yapması bu durumu minimize eder. Bu çalışmada emeği geçen platform bileşenlerine teşekkür ediyorum. Bu destek ve dayanışmanın Hevra'da devam edeceğine inanıyorum." dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışmanın koordinasyonunu ve kurumsallaşma boyutunu üstelendiğini kaydeden Kışanak, platformun ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın çalışmalarını daha önce Sümerpark'ta sürdürdüğünü, bugün itibariyle artık çalışmaların Hevra'da filizleneceğini ifade etti. Hevra'nın yeni yeriyle ve alanında uzman elemanlarıyla madde ile daha etkin mücadele edebileceklerini ifade eden Kışanak, platform bileşenlerinin desteğiyle en kısa zamanda büyük sonuçlar alabileceklerini dile getirdi.

Gençlere ve çocuklara çağrıda bulunan Kışanak, sözlerini şöyle tamamladı: "Burası sizin mekanınız ve eviniz. Burada dostluk, arkadaşlık, dayanışma ve birlikte paylaşma var. Buraya gelmekten ve çalışmalardan geri durmayın. Biz ancak birlikte çalışırsak sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz. Burası bir madde bağımlılığı merkezi değil, Hevra dostluk, dayanışma ve destek merkezidir. Buranın adı Hevra'dır yani hep beraberdir. Biz burada kalıcı dostluklar ve arkadaşlıklar edineceğiz. Sorunlarımızı birlikte nasıl çözeceğimizi tartışacağız. O nedenle kentte herkesin Hevra'ya katılması ve destek vermesini bekliyoruz"

Önen: Parti Olarak Mücadele Edeceğiz

Daha sonra konuşan HDP Diyarbakır milletvekili adayı İmam Taşçıer, çalışmanın önemli olduğunu belirterek, belediyeye teşekkür ederken, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen, özgür bir yaşam ve ahlaklı bir siyasi duruşun sağlanmasının temelinin bugün atıldığını söyledi. Belediyenin yaptığı bu merkezin örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Önen, gençlerin ve çocukların geleceklerinin karartılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Diyarbakır'da uyuşturucu, maddenin ticaretini yapanlara ve bundan rant elde edenlere seslenen Önen, "Madde ile baş etmek için özellikle bu işten kazançlı çıkanlar karşılarında bizi bulacaklar. Parti olarak her zaman bunların karşısında durup mücadele edeceğiz. Daha önce de mahallelerde bu işi yapanların karşısına çıktık. Bundan sonra bu işi yapanları teşhir edeceğiz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hevra'nın açılışını Barış Anneleri kurdele keserek gerçekleştirdi. Üç katlı merkezi gezerek binanın fiziki yapısını inceleyen ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alan katılımcılar, umut ve başarı temennisiyle merkezden ayrıldılar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Hevra Destek Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement