Farkındalık // Awareness: Heykelcilik Ritüeline Yepyeni Bir Bakış - Son Dakika
Kültür Sanat

Farkındalık // Awareness: Heykelcilik Ritüeline Yepyeni Bir Bakış

Farkındalık // Awareness: Heykelcilik Ritüeline Yepyeni Bir Bakış

Artnext Istanbul Çağdaş Sanat Alanı 12 Mart'ta heykeltıraş Hüseyin Suna'nın "Farkındalık // Awareness" başlıklı kişisel sergisini çağdaş sanat izleyicisi ile buluşturuyor.

21.03.2014 08:15  Güncelleme: 16:13

"Farkındalık// Awareness - Hüseyı̇n Suna" Heykel Sergisi Artnext Istanbul Ziyaretçilerini Farklı Bı̇r Yolculuğa Çıkaracak

Hüseyin Suna, "farkındalık" temasında oluşturduğu bu yeni çağdaş heykel serisinde bronz ve ahşabın yanısıra yeni kompozit malzemeler ile heykeldeki form arayışını sürdürüyor. Son yirmi yıldır ürettiği işler ile Türk heykel sanatında özgün üslubuyla dikkat çeken sanatçı, aralarında anıtların da bulunduğu iki yüzden fazla heykel üretti ve birçok ödül aldı.

"Farkındalık" kavramından hareketle eserlerini üreten sanatçı, bu yeni heykel serisinde gerçek ve kurgunun üzerindeki örtüyü kaldırırken sanatsal yeteneğini de ortaya koyuyor. Bronz ve ahşap gibi geleneksel malzemelerin büyülü dünyasına dalıp bu malzemeleri çağdaş bir yorumla bize sunuyor. Hüseyin Suna bronzun kimyasına ustaca müdahalelerle malzemenin şaşırtıcı renk varyasyonlarını keşfetmemize de olanak sağlıyor.

"FARKINDALIK// AWARENESS" sergisinin açılış kokteyli 12.03.2014 tarihinde 18:00 - 21:30 saatleri arasında gerçekleşeceK. Sergi 12.04.2014 tarihine kadar ARTNEXT ISTANBUL Çağdaş Sanat Alanı'nda görülebilir.

 

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Farkındalık // Awareness: Heykelcilik Ritüeline Yepyeni Bir Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement